Senatul Romaniei - fara cativa dintre membrii sai - a facut ieri dreptate, dupa ce o Justitie stramba si afaceristi mana in mana cu politicieni si autoritati centrale si locale au demonstrat pentru bucuresteni si instantele europene ce inseamna corup
Senatul Romaniei - fara cativa dintre membrii sai - a facut ieri dreptate, dupa ce o Justitie stramba si afaceristi mana in mana cu politicieni si autoritati centrale si locale au demonstrat pentru bucuresteni si instantele europene ce inseamna coruptia institutionalizata a unei retele de "gulere murdare" fara de Dumnezeu. Onoarea Romaniei in cazul agresiunii arhitectonice asupra monumentului istoric al Bucurestiului, frumoasa Catedrala catolica Sfantul Iosif a fost salvata ieri in urma unui vot prin se cere Guvernului oprirea imediata a lucrarilor care lovesc in coasta Bisericii.
De noua luni de zile se ridica in centrul Capitalei o cladire monstruoasa, comparata de Eugen Mihaescu intr-o lucrare grafica de solidaritate artistica cu un tarus infipt drept in inima orasului si a lui Dumnezeu. Senatul Romaniei, prin Raportul Comisiei speciale de ancheta infiintata in urma protestelor societatii civile responsabile, a confirmat astfel interesele amorale si materiale ale unui grup interconectat cu sferele puterii, dupa cum sesizasera in urma cu noua luni cele cateva asociatii civice reunite astazi in energicul Grup civic Pro Bucuresti, care militeaza si pentru salvarea Pietei Revolutiei si a altor monumente istorice amenintate. Primarul General al Capitalei, Adriean Videanu, presedinte executiv al Partidului Democrat si purtator de cuvant al Aliantei aflate la guvernare a mers cu negarea drepturilor Bisericii pana la a risca intrarea formatiunii sale fost social-democrata in Partidul Popular European, dupa pohta lui Traian Basescu, fost sef la PD. Dupa ce cardinalul Vienei, Christoph Schoborn, prieten al Papei Benedict al XVI-lea, l-a vizitat pe lovitul de soarta presedinte pe patul de spital, pentru a-i da o binecuvantare crestineasca, Basescu s-a indreptat. Nu insa si situatia de langa Catedrala. Atunci, pentru a-i explica pe limba sa, mai dura, de politician, Hans-Gert Poettering, viitorul presedinte al Parlamentului European si seful grupului parlamentar al PPE - unde vrea sa intre PD si, prin gratia Elenei Udrea a reusit ieri o asociere - i-a transmis, ciudat, nu stiu de ce, dar tot presedintelui, "cu cele mai bune dorinte si urmari", urmatoarele: "In calitate de familie politica dedicata crestin-democratiei, pot sa va spun ca ne aflam in simfonie cu dorintele poporului roman, a carui temelie este crestina. Impartasim cu poporul roman speranta ca dupa decenii de comunism dimensiunea spirituala a vietii sale va fi protejata de Partidul Democrat din Romania. Grupul PPE si eu speram ca intr-adevar aceasta este situatia, demonstrata prin oprirea cladirii inalte de langa Catedrala Sfantul Iosifi.
La fel de ciudat, nici ieri, in ultima clipa in care puteau sa se caiasca si sa spele picioarele bucurestenilor dupa scuipaturile lor, senatori ai PD nu au votat in majoritate pentru salvarea Catedralei. Nu-i nimic. O sa-i vada Dumnezeu. Ca si in cazul fariseilor care s-au impotrivit ca un Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Romane sa vorbeasca in Senatul Romaniei pentru a-si apara Fundatia prin care este reprezentata vointa testamentara a lui Emanoil Gojdu, ZIUA prezinta azi lista rusinii acestor nefericiti fara constiinta. In ciuda apelului de a se vota contra, urlat de cativa pioni de serviciu cu tasca infundata de 30 de arginti, majoritatea senatorilor, indiferent de culoarea politica, au dat o noua speranta drept-credinciosilor. Pentru ca, timp de noua luni, Biserica Romano-Catolica s-a vazut pusa in situatii pe care nu si le imagina nici o Biserica dupa caderea comunismului. Sfidata de oameni care ar trebui sa reprezinte statul de drept si cu cele sfinte incalcate, Asociatia Civic Media a lansat atunci un protest viguros pentru salvarea Catedralei si a obrazului Romaniei in Europa si in lume. Ziarul ZIUA a marsat imediat pentru respectarea si apararea statului de drept. Printr-o campanie de informare si strangere a zeci de mii de semnaturi, manifestatii de solidaritate crestina si atentionarea tuturor forurilor competente, Civic Media a reusit sa suscite si atentia colegilor din presa, in ciuda unei contra-campanii de propaganda mincinoasa intretinuta prin consistente forme de stimulare materiala. Departamentul National Anticoruptie, caruia i s-a furnizat un dosar de cateva kilograme de documente privind firele Afacerii Cathedral Plaza, de la Videanu la... stiti voi cine, n-a parut sa descopere nici o neregula. Dar nu-i nimic nou in asta. Daca oficialii UE, in special cei de la OLAF, ar fi si ei prosti, probabil si-ar inchipui, dupa cum isi face DNA treaba pe pamant, ca suntem in ceruri si PD e un partid de ingeri.
Tenacitatea forurilor media care s-au situat de partea adevarului si dreptatii reale a fost rasplatita in cele din urma la cel mai inalt nivel al unei societati democratice: Parlamentul Romaniei. A venit randul Guvernului, care trebuie sa dispuna de urgenta intreruperea lucrarilor, demontarea scheletului dinozaurului de otel, exproprierea si despagubirea actualului ocupant al terenului si, apoi, conferirea statutului de utilitate publica pentru acesta. Propunerea Civic Media: un parc si o statuie in memoria marelui atlet al lui Hristos, Papa Ioan Paul al II-lea, primul Pontif care, la invitatia Parintelui Patriarh Teoctist, a vizitat o tara ortodoxa: Romania. Senatorii nu trebuie sa uite ca mai au un drept de salvat, in ciuda presiunilor la care sunt supusi: al Fundatiei Gojdu a tinerilor romani ortodocsi saraci din Ardeal si Transilvania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.