Desi simplu membru al PD, Elena Udrea insoteste delegatia democrata la Bruxelles. Voci din partid sustin ca asta face parte din pregatirea pentru functia de responsabil cu relatiile internationale.

— Raul Balogh

„Cind a alcatuit lista, domnul Boc m-a ales si pe mine sa fac parte din delegatia partidului. Probabil ca a considerat ca voi fi de folos datorita faptului ca am avut destule contacte cu Bruxelles-ul si cu Partidul Popularilor Europeni (PPE) de pe vremea cind eram consilier prezidential", ne-a explicat ieri Elena Udrea prezenta alaturi de liderii PD din delegatia plecata la Bruxelles pentru a intimpina decizia primirii in PPE ca membru asociat.

Pregatita pentru viitoarea functie

Surse din conducerea PD sustin insa ca atentia pe care o acorda liderul PD Emil Boc fostului consilier prezidential se explica prin faptul ca, la Consiliul National din decembrie, Elenei Udrea ar urma sa i se ofere postul de secretar executiv pe probleme internationale al PD, loc lasat vacant de Lavinia Sandru, o alta protejata a lui Traian Basescu inainte de alegeri.

Udrea: „Il ajut pe Frunzaverde"

Potrivit acelorasi surse, dupa Consiliul National din decembrie secretarii executivi nu se vor mai ocupa de domenii precise. Astfel, Elena Udrea il va ajuta pe sectorul relatiilor externe pe vicepresedintele Sorin Frunzaverde, care acum este ocupat cu gestionarea portofoliului de la Ministerul Apararii. Ipoteza este recunoscuta si de Elena Udrea. „E adevarat ca secretarii executivi nu vor mai avea competente executive ca pina acum. Oricum, eu voi ramine interesata de acest domeniu al relatiilor externe si ma voi ocupa pentru a-l ajuta pe domnul Frunzaverde", recunoaste Elena Udrea, voalat, intentia de a candida pe aceasta functie. Imediat dupa aceea se repliaza rapid. „Nu m-am hotarit inca. O candidatura nu e asa simpla. Trebuie sa te asiguri ca ai macar un minimum de sustinere in partid inainte sa candidezi". Delegatia PD se afla la Bruxelles pentru a primi raspunsul la solici-tarea de a fi primiti ca membri asociati ai PPE.