Psihiatrii din tarile europene sint alarmati de recenta decizie a Agentiei europene pentru medicamente de a cobori de la 18 la 8 ani virsta de la care pot fi administrate tranchilizante. Asadar, sedative puternice precum Prozac si Xanax pot fi date c
Psihiatrii din tarile europene sint alarmati de recenta decizie a Agentiei europene pentru medicamente de a cobori de la 18 la 8 ani virsta de la care pot fi administrate tranchilizante. Asadar, sedative puternice precum Prozac si Xanax pot fi date copiilor pentru a-i ajuta sa depaseasca stari de anxietate sau atacuri de panica. Agentia a hotarit ca se trece la administrarea tranchilizantelor daca nu se obtin rezultate cu 4-6 sedinte la psihoterapeut. Psihiatrii vorbesc despre riscul de dependenta si de tendinte suicidale. Exista suspiciunea ca decizia a fost luata in scopul de a stimula vinzarea anumitor produse farmaceutice. (E.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.