Agitatie mare in PNL, dar subiectul nu mai este o noutate, partidul fiind de mult timp sub zodia turbulentelor. Vartejul cu motoras dirijat de la Cotroceni are turatia marita de cateva saptamani. Platforma exclusilor, lansata la Pitesti, a avut o nou
Agitatie mare in PNL, dar subiectul nu mai este o noutate, partidul fiind de mult timp sub zodia turbulentelor. Vartejul cu motoras dirijat de la Cotroceni are turatia marita de cateva saptamani. Platforma exclusilor, lansata la Pitesti, a avut o noua iesire in public pentru sondarea audientei la Iasi. Dupa gazduirea moastelor Sfintei Parascheva, capitala Moldovei nu se mai lasa impresionata usor, asa incat cu greu manifestarile pot deveni si eveniment. Ideea domnului Stolojan sau a celor de la care primeste sfaturi de a merge la Iasi avea din start riscuri mari de a cadea in derizoriu. Doar o amnezie acuta l-a putut face pe liderul ""Platformei"" sa uite de episodul accidentului petrecut in campania electorala din 2004, cand candidatul la Presedintie a intrat cu capul intr-o usa de sticla, impact ce avea sa deschida calea celebrei scene a plansului. Iasii nu sunt favorabili domnului Stolojan nici acum. Adunarea pentru prezentarea platformei a fost mai apropiata de esec decat de succes. Intre cei veniti sa o sustina s-au aflat multi oportunisti si chiar dubiosi, obisnuiti ai anchetelor de la parchet. Mafioti ai alcoolului, citati din dosarul RAFO, capul fraudei BCR - Novaci, aplaudau reuniti de zor.

Domnul Stolojan se afla acum intr-o situatie si mai confuza decat in perioada epuizarii nervoase. In 2004, fiind in opozitie si la carma PNL, se lupta
sa-i faca pe alegatori sa uite ca a fost mult timp trup si suflet alaturi de domnul Ion Iliescu. Venea dupa experienta unui indelungat stagiu ""de stanga"" sa instaureze ""dreapta"" la putere. Efortul a reusit, dar stindardul castigator a fost infipt in Dealul Cotrocenilor de un om al stangii, Traian Basescu, pe atunci liderul PD, aflat in Internationala Socialista. In 2006, dupa ce a fost exclus din PNL impreuna cu o echipa putin numeroasa, dar zgomotoasa, Theodor Stolojan doreste o unitate a dreptei, dar pune conditii. Politician pragmatic, Stolojan ii spune direct lui Tariceanu: scoala-te de pe scaun sa ma asez eu. Fostul prim-ministru se pozitioneaza aproape natural cand pe stanga, cand pe dreapta, dupa caz. Barbatii, cand merg la croitor, sunt intrebati discret ""pe ce parte purtati?"". Domnul Stolojan este dintre putinii care raspund ""cum doriti dumneavoastra"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.