Societatile de asigurare vor putea desfasura si activitate de administrare a fondurilor de pensii facultative iar brokerii de asigurare si/sau reasigurare vor putea intermedia si produse ale fondurilor de pensii facultative. Aceste prevederi sunt sta
Societatile de asigurare vor putea desfasura si activitate de administrare a fondurilor de pensii facultative iar brokerii de asigurare si/sau reasigurare vor putea intermedia si produse ale fondurilor de pensii facultative. Aceste prevederi sunt stabilite de o ordonanta de urgenta aprobata de Guvern in acesta saptamana. Potrivit biroului de presa al Guvernului, modificarea legislativa este in concordanta cu normele europene privind activitatile si supravegherea institutiilor privind pensiile ocupationale, care precizeaza, intre altele, ca statele membre trebuie sa aiba posibilitatea de a permite asiguratorilor si altor entitati financiare sa administreze fonduri de pensii ocupationale. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a inceput sa autorizeze administratori de fonduri de pensii facultative iar, fara aceste reglementari, societatile de asigurari si brokerii de asigurare si/sau reasigurare nu ar fi putut desfasura acest tip de activitate. O alta modificare a prevederilor in domeniul intermedierii in asigurari va permite institutiilor financiare nebancare sa furnizeze produse de asigurare. Conditia este ca aceste produse sa fie complementare celor furnizate de catre institutiile financiare nebancare. In absenta noilor prevederi s-ar fi creat o discriminare intre entitatile supravegheate de Banca Nationala a Romaniei, institutiile financiare nebancare fiind excluse de la furnizarea acestor produse. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.