Procurorii au finalizat ancheta in dosarul privind reteaua de traficanti de droguri, din care face parte si Tudor Sisu, component al formatiei hip-hop Sisu & Puya, 23 de persoane fiind trimise in judecata. In momentul de fata, 16 persoane dintre
Procurorii au finalizat ancheta in dosarul privind reteaua de traficanti de droguri, din care face parte si Tudor Sisu, component al formatiei hip-hop Sisu & Puya, 23 de persoane fiind trimise in judecata. In momentul de fata, 16 persoane dintre cele 23 se afla in arest, in timp ce alte sapte sunt cautate de politisti. Sisu a fost retinut, in luna mai, in urma unei ample actiuni a Politiei in timpul careia au fost efectuate perchezitii la 26 de locatii - din sectoarele 1, 2, si 3 ale Capitalei, in special in zonele Colentina, Pantelimon, Camil Ressu. Cu aceasta ocazie, oamenii legii au gasit diverse cantitati de heroina si metadona, importante sume de bani (28.500 de euro, 5500 dolari, 650 milioane de lei), 250 de grame de aur, sase unitati de calculatoare, telefoane mobile, un pistol cu gaze si mai multe arme albe.
Zeci de kilograme de heroina
Reteaua a fost monitorizata timp de sase luni, anchetatorii stabilind ca, intr-un an, membrii gruparii au introdus in tara si au distribuit in Bucuresti aproximativ 40 de kilograme de heroina. Conform procurorilor, acestia vindeau mai multe categorii de droguri (heroina, cocaina si ecstasy), fiind principalii furnizori de stupefiante in diverse zone din toate sectoarele Capitalei. Reteaua se aproviziona cu droguri prin intermediul a sapte persoane, care se aflau in contact direct cu traficantii turci si bulgari, cantitatile cumparate la un transport, din strainatate, fiind de 1-2 kilograme.
Stupefiantele erau vandute catre alti dealeri sau direct catre consumatori, preturile variind intre 200.000 de lei si 3,5 milioane de lei, in functie de tipul drogului. Astfel, un comprimat ecstasy putea fi cumparat cu 200.000 de lei vechi, un gram de heroina cu un milion de lei vechi, iar gramul de cocaina era vandut cu o suta de euro. Tudor Sisu a mai fost inchis pentru trafic si detinere de droguri de mare risc, el fiind arestat, in octombrie 2003, la cateva zile dupa ce Politia a prins doi traficanti de stupefiante din Targoviste si a facut o perchezitie in apartamentul lui. El a fost eliberat in octombrie 2005. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.