Senatorii au aprobat ieri raportul Comisiei speciale de ancheta privind legalitatea si oportunitatea construirii imobilului Cathedral Plaza in imediata apropiere a Catedralei Romano-Catolice Sfantul Iosif, solicitand Guvernului sa dispuna urgent opri
Senatorii au aprobat ieri raportul Comisiei speciale de ancheta privind legalitatea si oportunitatea construirii imobilului Cathedral Plaza in imediata apropiere a Catedralei Romano-Catolice Sfantul Iosif, solicitand Guvernului sa dispuna urgent oprirea acestei constructii. Proiectul mai prevede elaborarea unui proiect de lege de catre Executiv, pentru declararea utilitatii publice a imobilului respectiv si declansarea procedurilor de expropriere si de stabilire a despagubirilor. Plenul Senatului a adoptat textul cu 55 de voturi "pentru", 21 "impotriva" si 5 abtineri, o Hotarare privind aprobarea raportului de activitate al Comisiei de investigare a legalitatii si oportunitatii construirii imobilului Cathedral Plaza. "Comisia solicita Guvernului Romaniei ca, prin Inspectoratul de Stat in Constructii, sa revada printr-un control cronologic, amanuntit si riguros, legalitatea si oportunitatea tuturor documentatiilor de specialitate referitoare la proiectarea, autorizarea si construirea imobilului Cathedral Plaza si sa dispuna oprirea de indata a realizarii constructiei", se arata in raportul parlamentarilor. Proiectul mai prevede ca activitatea Comisiei de ancheta sa se prelungeasca pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare. In timpul dezbaterilor pe marginea acestui proiect, mai multi senatori au ridicat problema legalitatii imobilului.
Suspiciunea de cardasie
"Exista o cardasie intre consilierii municipali, de regula, judeteni, care fac jocurile grupurilor de interese, pe comisioane. Din acest motiv, tot schimba PUZ-urile mereu si nu numai", a intervenit vehement senatorul democrat Marius Marinescu, dupa ce alt democrat Cristache Radulescu anuntase ca grupul Aliantei D.A. va vota impotriva acestui raport.
Marinescu a mai sustinut ca premierul Tariceanu ar trebui, "in plenul Senatului, sa-si asume responsabilitatea pentru modificarea legislatiei in domeniu, exact cum si-a asumat-o si pentru Fondul Proprietatea".
Senatorul democrat le-a propus si liderilor de grupuri parlamentare sa elaboreze un proiect de lege pentru modificarea prevederilor legale existente in domeniul contructiilor. Senatorii liberali Norica Nicolai si Varujan Vosganian au declarat ca sunt de acord cu Raportul Comisiei. Senatorul PC Corneliu Pascu a aratat ca grupul PC va vota impotriva Raportului Comisiei, pe motiv ca deja exista un proces pe rol, la Judecatoria Sectorului 2, referitor la Cathedral Plaza, iar Senatul nu poate interveni in acest moment cu o Hotarare pe aceasta tema. (V.D.)
Senatorii care au votat impotriva proiectului de hotarare privind Cathedral Plaza:
PNL:
Viorel Arion
Mircea Cinteza
Puiu Hasotti
Daniel Ilusca
Mihail Lupoi
Mircea Mereuta
Mario Oprea
Paul Pacuraru
Aron Popa
Ovidiu Radoi
Gheorghe Serbu
Mihai Tabuleac
PD:
Marin Bobes
Dan Carlan
Cristian Cucuian
Nicolae Iotcu
Nicolae Neagu
Cristache Radulescu
Jan Vraciu
PSD:
Silistru Doina
Independenti:
Stefan Antonie


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.