Senatul Romaniei a aprobat o hotarire prin care solicita Guvernului sa stopeze constructia imobilului Cathedral Plaza din apropierea Catedralei Romano-Catolice Sfintul Iosif din Bucuresti. In plus, senatorii au cerut Executivului ca in termen de doua
Senatul Romaniei a aprobat o hotarire prin care solicita Guvernului sa stopeze constructia imobilului Cathedral Plaza din apropierea Catedralei Romano-Catolice Sfintul Iosif din Bucuresti. In plus, senatorii au cerut Executivului ca in termen de doua saptamini sa elaboreze un proiect de lege prin care proprietarul terenului sa fie expropriat si despagubit.

Una dintre marturiile importante din dosarul comisiei de ancheta a Senatului este cea a inginerului care a fost primul proiectant pe partea de structura a imobilului. El s-a retras din proiect pe motiv ca acesta a fost modificat atit de mult, incit pune in primejdie structura de rezistenta a catedralei si a cladirilor din jur. Guvernul urmeaza sa decida, in maximum trei luni, daca va stopa proiectul si ii va expropria pe proprietari. (A.E.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.