Primarul din Tirgu-Jiu, Florin Circiumaru, a mizat un miliard de lei din bugetul local pe victoria Pandurilor in meciul cu Dinamo.

Fotbalistii de la Pandurii vor primi cite 1.500 de dolari pentru eliminarea dinamovistilor din Cupa Romaniei. Banii vor veni insa de la bugetul local al municipiului Tirgu-Jiu, unde primarul Florin Circiumaru (foto, ultimul din dreapta) a pierdut un pariu cu Marin Condescu, presedintele clubului gorjean. „M-a sunat Condescu sa ma invite la meci la Bucuresti si sa pregatesc si banii, ca batem pe Dinamo. Eu i-am zis «mai, baiatule, nu fi copil, cum sa batem noi pe Dinamo?». I-am promis ca-i dau un miliard de lei pentru victoria cu Dinamo si m-am tinut de cuvint, nu stiu cum ii impart ei acolo. Acum i-am promis solemn ca, daca batem si la Vaslui, fac pe dracu’n patru si ii scot eu premierea. Daca batem si la Vaslui, am fi de pomina", a spus Circiumaru.

Exceptind investitiile in infrastructura aflata in proprietatea autoritatilor locale, Legea administratiei publice locale interzice insa subventionarea cluburilor de fotbal, scandaluri de proportii existind in acest sens la Iasi si la Petrosani.

In afara banilor incasati din „sponsorizarile" datorate pariurilor, Pandurii isi bazeaza bugetul tot pe sume provenite de la institutii de stat. In acest sezon, clubul Pandurii are un buget de 75 de miliarde de lei, din care 28 de miliarde provin de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, 16 miliarde de la CET Turceni si 15 miliarde de la CET Rovinari.