Stolojan ar vrea sa fie presedintele PNL, dar nu mai este nici macar membru. Tariceanu l-ar reprimi si maine in partid, dar fara platforma, fara Stoica si pe post de membru simplu. Disponibilitatea lor la dialog se blocheaza iar in conditii inaccepta

Stolojan ar vrea sa fie presedintele PNL, dar nu mai este nici macar membru. Tariceanu l-ar reprimi si maine in partid, dar fara platforma, fara Stoica si pe post de membru simplu. Disponibilitatea lor la dialog se blocheaza iar in conditii inacceptabile pentru ambele parti.

Desi nu mai este membru PNL, Theodor Stolojan este dispus sa candideze la sefia partidului. Dupa ce mesajul trimis joi de gruparea Tariceanu a fost acela ca Stolojan poate obtine o functie in conducerea partidului doar in urma unui congres, acesta a prins ideea din zbor si s-a aratat dispus la un test al popularitatii sale in partid. ""In masura in care suntem reprimiti in PNL si in cazul unui congres extraordinar, putem candida la sefia partidului pe baza platformei liberale"", ne-a declarat fostul presedinte liberal. ""Eu inca din septembrie 2005 am vorbit cu el (premierul Tariceanu - n.r.) si i-am propus varianta asta. Vad ca ei lanseaza acum aceasta propunere de post vazand ca numarul de simpatizanti ai platformei liberale creste si o sa creasca in viitorul apropiat"", a mai spus fostul sef liberal, intrebat fiind cum comenteaza propunerea lui Dan Radu Rusanu de instituire a unui post de presedinte executiv al PNL pentru care sa candideze si Stolojan.

Candidatura lui Stolojan la sefia partidului se impiedica insa de o singura problema: el nu mai este membru PNL. Statutul partidului prevede ca o persoana exclusa din PNL se poate reinscrie dupa un an de la excludere. Stolojan n-a parut insa sa se poticneasca in acest amanunt. ""Congresul poate hotari o derogare de la statut sau poate modifica statutul"", a gasit fostul lider solutia. Secretarul executiv al PNL, Dan Motreanu, a dezvaluit insa o alta modalitate de intoarcere in partid a unui exclus: o contestatie la Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului care ar rezolva problema in cateva zile. O alta varianta este o decizie in acest sens a Delegatiei Permanente a PNL.

CONGRES SI NU PREA... Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, s-a intalnit ieri, la Suceava, cu liderii filialelor din Moldova. La finalul discutiei, Tariceanu a declarat ca nu exclude convocarea unui congres, dar a precizat ca la ultima Delegatie Permanenta a ridicat problema congresului, dar nici unul dintre liderii de filiale nu a sustinut-o. ""Daca sunt voci care se exprima in acest sens si exista o adeziune a Delegatiei Permanente, eu nu ma voi opune"", a sustinut Tariceanu. Cat priveste revenirea lui Stolojan, Tariceanu l-a reinvitat pe acesta in partid, ""daca respecta ideile, deciziile, statutul si identitatea PNL"". Liberalii s-ar putea misca rapid in cazul unei asemenea decizii, premierul expediind in doua vorbe problema. ""Nu exista o restrictie de timp. Daca vreti maine, maine ( se poate intampla - n.n.)"", a declarat el, oarecum iritat. De aici insa si pana la cooptarea lui Stolojan in echipa de conducere e cale lunga. ""In PNL sunt multe persoane care si-ar dori sa candideze, dar regulile sunt stricte: se face congres si se alege conducerea"", a conchis premierul.

STOICA, LASAT PE BARA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.