In timp ce o parte a presei britanice se relaxeaza cu subiecte ce nu mai trateaza situatia imigrantilor romani care le vor lua cu asalt tara dupa 1 ianuarie 2007, o alta parte a ziarelor importante de la Londra se ocupa de o chestiune la fel de delic

In timp ce o parte a presei britanice se relaxeaza cu subiecte ce nu mai trateaza situatia imigrantilor romani care le vor lua cu asalt tara dupa 1 ianuarie 2007, o alta parte a ziarelor importante de la Londra se ocupa de o chestiune la fel de delicata - adoptiile internationale.

Fara macar sa aminteasca de moratoriul din 2001 prin care Romania a interzis adoptiile internationale la presiunile Uniunii Europene, cotidianul Daily Telegraph a publicat ieri povestea unui tanar ajuns la maturitate in Marea Britanie, dupa ce a fost adoptat dintr-o casa despre copii din Romania in urma cu mai multi ani.

SOCANT. In varsta de 19 ani, Patreascu Peberdy, adoptat acum 10 ani de o familie britanica, le-a vorbit parlamentarilor europeni despre conditiile mizere din casele de copii din Romania si le-a cerut sprijinul in redeschiderea adoptiilor internationale. Baiatul ""era aproape mort cand a fost salvat dintr-una din cele mai de notorietate orfelinate din Romania si dus in Marea Britanie"". Avea pe atunci 4 ani. Si-a trait primii ani din viata intr-un pat infect, imbibat cu urina. Nu putea vorbi si nici merge in acea perioada si avea si probleme cu auzul. ""E socant sa te gandesti ca exista mii de copii in sistemul institutional din Romania, copii care nu au fost salvati pana acum"", i-a implorat tanarul pe europarlamentari.

PRESIUNI. Articolul publicat in Daily Telegraph sub titlul ""Salvati acesti copii, implora un fost orfan"" este pe placul Statelor Unite si Frantei, care au avertizat repetat ca decizia Bucurestiului de a interzice adoptiile nu face decat sa pedepseasca 76.000 de copii aflati inca in orfelinate. Potrivit vicepresedintelui Comisiei Europene, Franco Frattini, CE sustine autoritatile romane pentru implementarea legislatiei actuale din domeniul protectiei copilului si al adoptiei, mai ales ca rezultatele aplicarii lor sunt vizibile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.