Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) confirma informatia facuta publica si confirmata de catre Parchetul Federal Belgian, conform careia un angajat al Comisiei Europene a fost interogat si citat de autoritatile judiciare belgiene, informeaza u
Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) confirma informatia facuta publica si confirmata de catre Parchetul Federal Belgian, conform careia un angajat al Comisiei Europene a fost interogat si citat de autoritatile judiciare belgiene, informeaza un comunicat al oficiului. Ancheta penala nationala a fost initiata in urma unei anchete administrative efectuate de OLAF, iar cel in cauza nu este oficial al Uniunii Europene, ci un angajat in Delegatia Comisiei Europene in Ucraina. Asupra sa exista suspiciuni ca a solicitat comisioane ilegale de la ofertanti in timpul unei proceduri de achizitii.
Potrivit unui purtator de cuvant al Parchetului federal, suspectul a fost arestat la Bruxelles in mai 2006, aflandu-se in arest preventiv. Ancheta OLAF a fost declansata anul trecut ca raspuns la informatii primite privind o procedura de achizitii pentru proiecte de imbunatatire a resurselor energetice din Ucraina dupa inchiderea centralei nucleare de la Cernobal.
In decursul acestei proceduri, pentru un contract in valoare de aproape 19 milioane euro, unei companii i s-a oferit "asistentai pentru castigarea contractului in schimbul unui comision ilegal reprezentand 4% din valoarea totala. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.