Politistii bucuresteni au inceput, ieri, verificarile in cazul fetitei disparute din localitatea Hichiz, din judetul Brasov, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce doi tineri au sustinut ca au vazut-o cersind in metrou. Cei doi au declarat ca fetit
Politistii bucuresteni au inceput, ieri, verificarile in cazul fetitei disparute din localitatea Hichiz, din judetul Brasov, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce doi tineri au sustinut ca au vazut-o cersind in metrou. Cei doi au declarat ca fetita se afla, miercuri seara, intr-un vagon de metrou avand agatata de gat o pancarta pe care scria "Muritori de foame". Ei au mai povestit, conform Mediafax, ca fetita le-a atras atentia deoarece era foarte incruntata. "Mi-a fost mila de ea si i-am dat bani", a spus unul dintre tineri. Ei au adaugat ca in acel moment nu stiau despre fetita disparuta, poza acesteia vazand-o ulterior.
Cautarile continua la Brasov
Intre timp, cautarile fetitei continua si in judetul Brasov, politistii cerand sprijinul specialistilor Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. "Au continuat activitatile pentru gasirea fetitei Iakab Elena Roxana, activitati la care participa incepand de astazi (n.r. - joi) si specialisti ai Directiei de Investigatii Criminale din cadrul I.G.P.R. In continuare, 250 de politisti si jandarmi sunt angrenati in cautarile, scotocirile din Highiz si in localitatile limitrofe, impreuna cu voluntari din zona, precum si in verificarea tuturor ipotezelor posibile legate de disparitie", a declarat Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IJP Brasov.
Politistii au cautat-o pe micuta Roxana atat in padurile din jurul localitatii, ca si in apele raului Olt. "In total, 250 de politisti si jandarmi participa la operatiunile de cautare, care se desfasoara 24 de ore din 24. Este o prioritate pentru noi si la cercetari sunt agrenati cei mai buni ofiteri din cadrul IPJ Brasov. Se verifica absolut toate ipotezele posibile. Familia fetitei este consiliata in permanenta de psihologul nostru, pentru a face fata acestei situatii limita", preciza, purtatorul de cuvant la IPJ Brasov.
"Daca cineva a rapit-o, il rog sa o aduca acasa"
Parintii micutei, care implineste cinci ani in zilele urmatoare, au adresat un apel presupusilor rapitori rugandu-i sa o aduca pe Roxana acasa. "Cred ca in curand or sa ma lase puterile. Nu mai mananc si nu mai dorm de cinci zile. Nu stim ce sa mai facem si unde sa o mai cautam. Daca cineva a rapit-o, il rog sa o aduca acasa. Le dam ce vor. Bani, absolut orice. Numai sa imi aduca fetita teafara acasa. Sa se gandeasca la faptul ca este un suflet nevinovat, care nu merita sa treaca prin astfel de chinuri", a declarat Elena Iakab, mama Roxanei. Tatal fetitei, care lucra in Germania, s-a intors acasa pentrua ajuta la cautari.
Elena-Roxana Iakab, din localitatea brasoveana Hichiz, a disparut, sambata seara, din fata blocului unde fusese lasata la joaca, nesupravegheata. La data disparitiei, fetita era imbracata cu un fas de culoare rosie, pantalon din tercot albastru, adidasi albastri si purta pe cap o caciula de culoare rosie. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.