Dumitru Costin, presedintele executiv al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori, a contestat ieri in termeni duri deciziile luate in ultima perioada in Comitetul de Urgenta al FRF, catalogandu-l pe Mircea Sandu, prin puterea pe care o are, dr
Dumitru Costin, presedintele executiv al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori, a contestat ieri in termeni duri deciziile luate in ultima perioada in Comitetul de Urgenta al FRF, catalogandu-l pe Mircea Sandu, prin puterea pe care o are, drept "un fel de Ayatollah". "Comitetul de Urgenta a devenit o institutie care poate oricand sa modifice statute si regulamente, lucru care in opinia noastra este foarte grav pentru ca arunca in derizoriu Comitetul Executiv al FRF si Adunarea Generala. Inseamna ca restul sunt niste mascarici care participa din cand in cand la niste reuniuni si exista acolo trei oameni care pot modifica statute si regulamente", a spus seful sindicatului fotbalistilor. Costin a dat ca exemplu cazul Steaua, "de fapt Becali". "Ce sens mai are atunci sa convoci un Comitet Executiv? Sa se stranga trei oameni care sa spuna ca prin puterea noastra noi modificam astea. Este nefireasca aceasta putere pe care o are Comitetul de Urgenta. Poate sa umble in regulamente si sa le faca varza, de fapt ajungem la o conducere discretionara care nu are legatura cu un mecanism democratic. Si asta pentru ca exista o prevedere care ii permite presedintelui FRF sa fie un fel de Ayatollah, sa dispuna de tot de ceea ce poate dispune din puterea lui de presedinte suprem ca sa determine anumite decizii", a acuzat Dumitru Costin, care, din pozitia sa de sef al AFAN, are drept de prezenta, nu si de vot, in Comitetul Executiv al FRF. Prin discursul de ieri, Costin a criticat decizia Comitetului de Urgenta al FRF, care a decis amanarea punerii in aplicare a modificarii de regulament care prevede depunctarea echipelor ale caror patroni fac afirmatii jignitoare, exact atunci cand Comisia de disciplina avea pe rol cazul Stelei.
AFAN da dreptate Curtii de Arbitraj
Dumitru Costin l-a criticat ieri pe Mircea Sandu si pentru ca a comandat un audit care sa fie efectuat de o casa de avocatura pentru a verifica daca decizia luata de Comisia de Arbitraj pentru Fotbal, de a-i declara pe jucatorii John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade in continuare ai lui FC National, dupa ce precedentele foruri care au judecat speta au decis ca acestia sunt liberi. Cum AFAN a propus sapte din cei 15 membri ai acestei Curti, ultima instanta in fotbalul romanesc, Dumitru Costin a apreciat ca decizia a fost corecta. "Exista documente oficiale, la autoritatile romane, care dovedesc faptul ca acesti doi jucatori au contracte individuale de munca pe perioada determinata si am facut verificari atat la inspectia muncii cat si la Migratia Fortei de Munca. Aceste inscrisuri oficiale au stat la baza deciziei pe care a luat-o Curtea de Arbitraj pentru Fotbal. Eu intreb unde a fost agentul jucatorilor cand acestia au semnat aceste contracte individuale pe durata determinata? Jucatorii au fost expusi si cineva se joaca in continuare cu ei. Nu puteam sa ne pronuntam pana acum, pentru ca am asteptat sa vedem decizia curtii. E vorba de o miza financiara foarte mare, unii au incercat sa speculeze acea prevedere imperfecta din contract, iar cei care au de pierdut sunt jucatorii", a comentat Costin. "Mircea Sandu a venit cu o chestie absolut stranie, dupa ce s-a auzit sentinta, si anume angajarea unei firme care sa auditeze sentinta. Stiti cu ce incepe sa semene chestia asta? Cu situatiile alea comuniste din anii '50, daca nu-mi convine ceva, ii pun pe aia sa numere pana vreau eu", a acuzat Costin. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.