Dupa esecul campioanei CSU Ploiesti in fata galonatei Estudiantes Madrid in primul meci din FIBA EuroCup, miercuri seara, vicecampioana "U" Mobitelco Cluj a reusit sa sparga gheata in cupele europene, invingand puternica grupare elvetiana BC Boncourt
Dupa esecul campioanei CSU Ploiesti in fata galonatei Estudiantes Madrid in primul meci din FIBA EuroCup, miercuri seara, vicecampioana "U" Mobitelco Cluj a reusit sa sparga gheata in cupele europene, invingand puternica grupare elvetiana BC Boncourt, cu scorul de 83-74 (21-20, 25-25, 20-10, 17-19), in prima etapa a grupei B din FIBA Challenge Cup. Sustinuti frenetic de peste 3000 de spectatori, care au umplut pana la refuz, ca in zilele de glorie, tribunele Salii Sporturilor "Horia Demian" din Cluj, elevii antrenorului Miodrag Perisic au inceput destul de timorat, dar si-au revenit pe parcurs si s-au impus intr-un final incendiar, gratie evolutiei de exceptie a americanului LeVar Seals (28 p, 4x3, 5 rec), declarat MVP-ul intalnirii. Sprijinit foarte bine de Silvasan si Jenkins (cate 15 p si 6 rec), dar si de Medvedj si Belanovic (cate 9 p), americanul Seals a reusit sa ridice deseori tribunele in picioare, realizand un spectacol de zile mari. La final, extrem de modest, "eroul" partidei declara: "Nu vreau sa spun ca eu am fost cel mai bun, pentru ca fara ajutorul echipei nu reuseam nimic. Am avut si momente de cadere, dar important este ca am castigat primele doua puncte in cupele europene." De altfel, si antrenorul Perisic s-a aratat multumit de prestatia echipei sale, chiar daca au existat si minusuri. "Am avut parte de o atmosfera extraordinara si trebuie sa le multumesc fanilor. Sunt fericit pentru rezultat, dar nemultumit pentru ca am facut multe greseli. Ne-a fost prea frica la inceput si asa se explica dominatia adversarilor din primele minute", a punctat Perisic. Imediat dupa meci, clujenii au sarbatorit in vestiar victoria, dar si pe Miljan Medvedj, care a implinit 27 de ani. Conform programului FIBA Challenge Cup, "U" Mobitelco Cluj va evolua in urmatoarea intalnire, in deplasare, pe 16 noiembrie, chiar in fief-ul favoritei grupei, valoroasa echipa cipriota Keravnos Nicosia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.