Procurorii clujeni au pus ieri sub acuzare un tanar de 23 de ani, considerat principalul suspect in cazul mortii studentului Alex Gordea, care a decedat dupa ce a fost implicat intr-o bataie la care a fost martor si liderul PD, Emil Boc. Calin

Procurorii clujeni au pus ieri sub acuzare un tanar de 23 de ani, considerat principalul suspect in cazul mortii studentului Alex Gordea, care a decedat dupa ce a fost implicat intr-o bataie la care a fost martor si liderul PD, Emil Boc.

Calin Bondor a fost prezentat ieri instantei Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventiva pe 29 de zile, iar in acest moment se afla in inchisoare, unde va sta cel putin pana luni, cand se va judeca recursul. Procurorii au audiat in acest caz 20 de persoane, printre care si pe primarul Emil Boc, care a fost printre primii prezenti la fata locului si cel care a chemat Salvarea.
In noaptea de luni spre marti, mai multi tineri care petreceau in clubul de noapte Obsession din Cluj-Napoca s-au luat la cearta, aparent dintr-un motiv extrem de banal.

Potrivit Violetei Traistaru, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, se pare ca unul dintre tinerii implicati in incident a aruncat sau varsat sampanie pe un altul, aceasta fiind scanteia ce a produs un conflict spontan, soldat in final cu moartea studentului de la Babes-Bolyai, Alex Gordea, de 21 de ani, care isi serba in acea seara ziua de nastere. Din primele cercetari a reiesit ca un grup format din sase persoane, din ambele tabere, a iesit in fata barului, unde au inceput sa se loveasca. La un moment dat Alex Gordea a primit o lovitura in urma careia a cazut si s-a lovit puternic cu capul de caldaram, iar alti doi baieti au rupt-o la fuga.

INTAMPLAREA. Acesta a fost cu aproximatie momentul in care pe strada trecea un taxi in care se afla primarul Emil Boc. Acesta se ducea, putin inainte de ora doua noaptea, spre casa, de la birou, a observat incaierarea, pe baietii care fugeau si alti trei care sangerau puternic, astfel ca a cerut soferului sa opreasca masina. Primarul s-a apropiat de tanarul cazut, a vazut in ce stare se afla si a incercat chiar sa-i faca respiratie gura la gura. Intre timp, din bar au aparut si alte persoane, iar un student la medicina l-a rugat pe Emil Boc sa-l lase pe el sa-i acorde ranitului primul ajutor. In aproximativ 10 minute a ajuns si un echipaj al Ambulantei, dar medicii au incercat in zadar resuscitarea lui Alex. Acesta a murit in jurul orei 03:00 la spital.

ANCHETA. Desi procurorii au la dispozitie imagini filmate de camera de supraveghere a localului, nu s-a putut stabili pana in acest moment, cu exactitate, participarea fiecarei persoane la eveniment, dar exista probe pe baza carora Calin Bondor a putut fi pus sub acuzare. De altfel, tanarul, care este din Cluj si lucreaza ca magazioner la o societate comerciala, s-a prezentat singur in fata organelor de ancheta si si-a recunoscut implicarea la incaierare. El nu recunoaste insa ca ar fi cel care a aplicat lovitura fatala. In timpul audierii sale de catre judecator, in cursul zilei de ieri, tatal si fratele lui Calin asteptau pe hol pronuntarea deciziei referitoare la arestarea preventiva. Familia lui Calin spune ca acesta este un baiat linistit, care nu bea si nu fumeaza. Tatal lui Calin a sustinut ca nu el a fost cel are a pornit scandalul, ci ca celalalt grup a venit la masa la care el se afla si a facut scandal. Potrivit procurorului Violeta Traistaru, inca nu sunt lamurite toate aspectele, dar exista elemente cu privire la implicarea mai multor persoane. Pe timpul cercetarilor au fost audiate 20 de persoane, printre care si primarul Boc. ""Au fost implicate cel putin sase persoane care au si recunoscut ca au lovit. Altele, din ambele grupuri, au vrut sa se implice sau sa intervina, dar ulterior au renuntat la aceasta intentie"", a spus procurorul, care a adaugat ca si victima a aplicat lovituri in incaierare, dar nu s-a stabilit ce rol a avut in incident. Nici unul dintre tinerii cercetati nu are antecedente penale. Desi toti consumasera in noaptea respectiva bauturi alcoolice, deocamdata acest fapt nu este important in ancheta.

MASURILE PRIMARULUI BOC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.