In urma unui acord intre FIFA si Asociatia Internationala a Fotbalistilor Profesionisti (FIFPro), drepturile fotbalistilor vor fi mai bine protejate dupa ce se va introduce un contract standard individual de munca, acesta urmind sa le asigure jucator
In urma unui acord intre FIFA si Asociatia Internationala a Fotbalistilor Profesionisti (FIFPro), drepturile fotbalistilor vor fi mai bine protejate dupa ce se va introduce un contract standard individual de munca, acesta urmind sa le asigure jucatorilor ajutor de somaj sau pensie dupa incheierea activitatii. Romania exceleaza in relatii bizare intre club si jucatori. Exista contracte individuale de munca, contracte de prestari servicii si alte conventii civile ce permit plata unor taxe si impozite mai mici", sustine presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), Dumitru Costin, care considera ca noua reglementare va limita posibilitatea ca patronii de club sa apeleze la diverse tertipuri pentru a plati taxe mici la stat.

AFAN va organiza in luna decembrie un minicongres al FIFPro, la care vor participa reprezentanti din 11 tari. (F.D.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.