Proprietarii locuintelor subrede vor restitui banii de consolidare in rate pe 25 de ani.

Consolidarea cladirilor cu risc seismic din toata tara costa cel putin 13 miliarde de euro, din care 350 de milioane de euro vor fi cheltuiti pent
Proprietarii locuintelor subrede vor restitui banii de consolidare in rate pe 25 de ani.

Consolidarea cladirilor cu risc seismic din toata tara costa cel putin 13 miliarde de euro, din care 350 de milioane de euro vor fi cheltuiti pentru lucrari de prima urgenta, adica pentru reabilitarea cladirilor de locuit inalte din beton armat ce au fost construite inainte de 1941 si constructiilor de importanta vitala, adica cele din clasa I de risc seismic. Potrivit MEDIAFAX, 5,3 miliarde de euro, din suma totala, vor fi utilizati pentru consolidarea cladirilor construite inainte de 1963, incadrate in clasele I si II de risc seismic. Alte 7,3 miliarde de euro sint necesari pentru reabilitarea imobilelor de locuit multietajate, realizate in perioada 1963-1977.

600 de imobile, in clasa I

Conform ultimelor evaluari, pe lista cladirilor ce trebuie consolidate se afla aproximativ 3.000 de imobile, dintre care 600 sint incadrate in clasa I de risc seismic. Cele mai multe sint amplasate in Capitala si in judetele aflate sub influenta zonei seismologice din Vrancea, in Banat si in zona Fagarasului. Conform legii, lucrarile de consolidare pentru locuintele apartinind persoanelor fizice sint finantate integral de la buget, iar proprietarii sint obligati sa restituie in rate lunare egale esalonate, fara dobinda, pe 25 de ani, contravaloarea executiei lucrarilor de consolidare.

Descarca listele complete cu imobile din Capitala incadrate in clasele de risc seismic I, II si III si harta seismica a Bucurestiului


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.