Pe masura ce se apropie termenul audierii lui Leonard Orban in Parlamentul European, tot mai multe voci sustin ca oficialul roman ar trebui sa primeasca un portofoliu mai consistent in Comisia Europeana. Comunicarea dintre Comisia Europeana

Pe masura ce se apropie termenul audierii lui Leonard Orban in Parlamentul European, tot mai multe voci sustin ca oficialul roman ar trebui sa primeasca un
portofoliu mai consistent
in Comisia Europeana.

Comunicarea dintre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei s-a lasat cu efecte deplorabile in toata ""afacerea"" nominalizarii comisarului roman. Aceasta este opinia grupului socialist din Parlamentul European, care s-a aratat din nou nemultumit de portofoliul acordat de presedintele comisiei, Jose Manuel Barroso, candidatului roman la postul de comisar Leonard Orban.

""Nu stiu ce dialog si ce comunicare exista intre Guvernul roman si domnul Barroso. Tot ce pot spune este insa ca rezultatul acestui dialog nu a fost satisfacator in prima runda si nu este inca satisfacator nici in cea de-a doua. Ceva s-a petrecut in aceasta comunicare care nu a dat rezultatul optim, iar acest lucru este deplorabil"", a comentat vicepresedintele grupului socialist din PE Hannes Swobda.
""Suntem destul de nemultumiti de faptul ca reprezentantul unei tari atat de mari si importante a primit un miniportofoliu politic, ca sa spun asa"", a mai spus europarlamentarul austriac. Sugestia socialistilor este ca multilingvismul sa fie combinat cu portofoliul minoritatilor, in asa fel incat Orban sa coordoneze o ""felie"" mai consistenta din afacerile europene.

27 NOIEMBRIE. Aceste discutii au loc cu mai bine de doua saptamani inainte de audierea lui Leonard Orban de catre Comisia parlamentara pentru cultura si educatie. Oficialul roman va avea de trecut un adevarat examen la data de 27 noiembrie, cand va trebui sa raspunda interpelarilor orale ale europarlamentarilor, dar si unui chestionar scris. Potrivit procedurilor in vigoare, audierea este cel mai important pas inaintea votului final din plenul Legislativului de la Bruxelles. Membrii comisiilor parlamentare au astfel posibilitatea de a cunoaste mai bine personalitatea si opiniile comisarilor desemnati.
Printre altele, Orban va trebui sa precizeze ce intelege prin responsabilitatea lor fata de Parlamentul European si sa spuna daca este de parere ca ar trebui sa-si retraga candidatura in cazul in care va fi respins dupa audiere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.