O importanta retea internationala de falsificatori de carduri din Statele Unite ale Americii, aflata in vizorul agentilor FBI, a fost anihilata cu ajutorul politistilor romani. Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, membrii gruparii, ca
O importanta retea internationala de falsificatori de carduri din Statele Unite ale Americii, aflata in vizorul agentilor FBI, a fost anihilata cu ajutorul politistilor romani. Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, membrii gruparii, care proveneau din SUA, Romania si Polonia, foloseau un forum pe Internet, prin intermediul caruia faceau schimb de informatii cu privire la datele de identificare ale cartilor de credit, in vederea contrafacerii acestora si a utilizarii lor fara acordul titularilor, precum si cu privire la noi metode folosite in comiterea acestor infractiuni. Totodata, prin aceeasi metoda, acestia racolau persoane care sa ridice sumele de bani obtinute prin folosirea fara drept a cartilor de credit, desfasurau activitati comune de acces neautorizat in diverse servere ale unor companii financiare, de unde sustrageau datele cartilor de credit. De asemenea, membrii retelei ofereau sprijin in crearea de site-uri false, care le imitau pe cele ale companiilor financiare ale caror clienti cadeau victime ale acestor atacuri. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.