Citigroup doreste sa-si dezvolte activitatile din Romania, fie prin investitii mai mari in dezvoltare, fie printr-o achizitie locala, a declarat, agentiei Mediafax, presedintele diviziei de corporate si investment banking pentru Europa, Orientul Mijl
Citigroup doreste sa-si dezvolte activitatile din Romania, fie prin investitii mai mari in dezvoltare, fie printr-o achizitie locala, a declarat, agentiei Mediafax, presedintele diviziei de corporate si investment banking pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, William J Mills. "Dorim sa ne extindem si vom investi mai mult sau vom face chiar o achizitie, dar nu avem inca ceva concret in derulare. Suntem foarte atenti la Romania", a spus oficialul grupului financiar american, prezent la Bucuresti pentru a sarbatori zece ani de prezenta Citibank pe piata romaneasca. Mills a explicat ca, la nivel european, Citigroup nu este interesat de achizitia unor banci cu expunere regionala, preferand sa cumpere si sa dezvolte proiecte locale, iar reteau regionala sa fie construita in interiorul grupului. "Nu ne intereseaza preluarea unei pozitii regionale pentru ca Citigroup dispune de flexibilitatea necesara dezvoltarii fiecarui proiect in functie de conditiile locale", a adaugat Shirish Apte, directorul general al diviziei corporate si investment banking din Citigroup pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa. In urmatorul an, Citibank Romania isi va extinde prezenta atat pe segmentul de retail, cat si pentru serviciile destinate companiilor. Astfel, CitiFinancial - divizia de credite de consum - va deschide pana la finele anului viitor 13 agentii si 16 birouri de vanzari. Reteaua actuala cuprinde 18 agentii CitiFinancial si 22 centre mobile de vanzare directa. "Dupa cei zece ani, in care ne-am dezvoltat relatiile cu firmele multinationale si companiile de top din Romania, suntem foarte interesati sa ne extindem activitatea pe segmentul de intreprinderi mici si mijlocii", a adaugat Mills. El a precizat ca Citibank Romania intentioneaza sa-si dubleze reteaua de unitati dedicate companiilor, in prezent avand 8 astfel de sucursale. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.