Un grup de aproximativ 50 de persoane au manifestat ieri seara in fata Ministerului Afacerilor externe, cerand ca romanii din stanga Prutului sa nu fie uitati. Actiunea a fost organizata de Asociatia "21 DECEMBRIE 1989", grupul de actiune "NOII GOLAN
Un grup de aproximativ 50 de persoane au manifestat ieri seara in fata Ministerului Afacerilor externe, cerand ca romanii din stanga Prutului sa nu fie uitati. Actiunea a fost organizata de Asociatia "21 DECEMBRIE 1989", grupul de actiune "NOII GOLANI", Asociatia Pro-Basarabia si Bucovina si Asociatia Hyde Park. Manifestarea a fost organizata pe data de 9 noiembrie deoarece aceasta "are o valoare simbolica deosebita: se implinesc 17 ani de cand poporul german a ales sa darame zidul Berlinului, zid care-l separa in doua, aratand prin aceasta lumii intregi ca regimurile politice sunt prea slabe pentru a infrana vointa unei natiuni", dupa cum se arata in comunicatul organizatiilor mentionate.
Cateva sute de persoane s-au adunat ieri in centrul Chisinaului pentru a protesta din nou fata de introducerea in invatamantul preuniversitar din Republica Moldova a manualelor de "istorie integrata", informeaza Rompres. Cu aceasta ocazie s-a cerut din nou scoaterea din scoli a manualelor de "Istorie integrata" si renuntarea la metoda de predare integrata a istoriei, Asociatia Istoricilor fiind nemultumita de decizia autoritatilor comuniste de la Chisinau de a proceda la revizuirea manualelor, despre care criticii afirma ca sunt bazate pe falsuri ideologice care aduc in actualitate tezele staliniste ale moldovenismului si promoveaza o atitudine romanofoba. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.