Guvernul roman este obligat sa restituie in natura un imobil nationalizat, pe care initial proprietarii il castigasera in instanta, ca in final, in cadrul unui alt proces, judecatorii sa le respinga actiunile privind anularea contractelor de vanzare
Guvernul roman este obligat sa restituie in natura un imobil nationalizat, pe care initial proprietarii il castigasera in instanta, ca in final, in cadrul unui alt proces, judecatorii sa le respinga actiunile privind anularea contractelor de vanzare ale apartamentelor catre chiriasi. Joi, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit ca familiei romane Ungureanu i s-a incalcat articolul 1 din primul Protocol aditional la Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care garanteaza protectia proprietatii. In 3 iunie 2002, Andrei si Cornelia Mariana Ungureanu au introdus o cerere la CEDO, invocand incalcarea drepturilor lor, ca urmare a faptului ca, desi in urma unei actiuni in instanta introdusa impotriva statului, acesta a fost obligat la restituirea imobilului pe care il revendicau, actiunea ulterioara in constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare introdusa impotriva cumparatorilor imobilului (fostii chiriasi) a fost respinsa. Si in acest caz, judecatorii romani au apreciat ca fostii chiriasi din imobilul nationalizat si-au cumparat cu "buna-credinta" apartamentele, respingand astfel cererile proprietarilor de drept. D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.