A fost descoperita intamplator la varsta de 12 ani, la un cros scolar. Abia din 1994 a intrat in competitiile de senioare, dupa remarcabile rezultate la juniori. A avut mereu un singur antrenor, Zsolt Gyongyossy, cu care in final s-a si casatorit.

A fost descoperita intamplator la varsta de
12 ani, la un cros scolar. Abia din 1994 a intrat in competitiile de senioare, dupa remarcabile rezultate la juniori. A avut mereu un singur antrenor, Zsolt Gyongyossy, cu care in final s-a si casatorit. Maine,
fosta atleta, Gabriela Szabo implineste 31 de ani.

""Sportul este o parte din sufletul meu""

""Anul ce tocmai se incheie in viata mea a fost unul bun. Se putea si mai bine, dar sunt multumita. In prezent lucrez la un proiect care se va finaliza la 12 decembrie. Nu pot sa spun mai multe pentru ca este o surpriza. Am trecut prin toate etapele, de la incepatori si pana la marile performante. Acum, dupa ce am incheiat cariera sportiva, trec din nou prin toate aceste etape pentru ca trebuie sa invat, trebuie sa castig experienta si in alt domeniu. Imi place sa cunosc noul, sa vad diferite mentalitati. Cand eram atleta, fiind si un sport individual, am muncit enorm pentru ca trebuia sa-mi arat valoarea, nu trebuia sa impart nimic cu absolut nimeni. Nu pentru ca as fi fost egoista, dar acesta este sportul. Acum tot ce fac se raporteaza la o echipa. Nu mai este individualismul acela de pe pista. Cea mai mare satisfactie am avut-o la Olimpiada din 2000, cand am castigat titlul olimpic. Nu pot sa uit nici anul a€™99, cand am avut trei titluri de campioana mondiala. Perioada 1995-2000 a fost extraordinara. Am fost si norocoasa si talentata in acelasi timp. Am luptat pentru idealul meu, acela de a castiga tot timpul. Destinul a fost de partea mea si este in continuare. Sunt o persoana implinita din toate punctele de vedere. Pana in prezent am avut noroc si am fost priveligiata de divinitate. Sportul este o parte din sufletul meu. A fost o perioada foarte frumoasa din viata mea si va ramane asa pentru tot restul vietii mele.
Consider ca rolul sportivilor de performanta este foarte important in societatea romaneasca. Trebuie sa luptam sa convingem tanara generatie sa vina la stadion si nu numai, sa vina si sa practice sportul. De asemenea, trebuie sa atragem atentia autoritatilor ca sportul sa devina o politica de stat pentru a avea de azi inainte rezultate. Mi-as dori foarte tare sa mergem si sa stam de vorba cu tanara generatie in scoli pentru a-i atrage spre sport.

E greu sa mai credem in valori in societatea de astazi. Din punctul meu de vedere, sinceritatea conteaza mai putin, iar modestia trebuie lasata la o parte. Perseverenta si tenacitatea sunt importante. Trebuie sa luptam in continuare pentru idealurile noastre. Nu am regrete. In cariera mea am tot ce imi trebuie. Daca ar fi sa o iau de la capat nu as schimba nimic, as face exact la fel. Pana acum am realizat tot ce mi-am propus, datorita faptului ca sunt o fire ambitioasa. Nu m-am simtit niciodata descurajata de un esec. Pe mine esecurile ma ambitionau.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.