Declaratiile date procurorilor de Adrian Iovan, sotul creatoarei de moda Romanita Iovan care a impuscat un tanar care se pare ca intrase in casa sa pentru a fura, sunt in opinia instantei Tribunalului Bucuresti "subiective si neconcordante cu probele", insa instanta nu a anulat decizia procurorilor in privinta legitimei aparari in cazul mortii lui Bogdan Iancu. In 19 octombrie, Tribunalul Bucuresti a respins contestatia formulata in cazul lui Adrian Iovan de catre sora lui Bogdan Iancu, hotul impuscat, fata de decizia procurorilor de neincepere a urmarii penale fata de sotul Romanitei Iovan. Cu toate acestea, Tribunalul Bucuresti nu a amendat solutia anchetatorilor.
In motivarea deciziei, judecatorul a sustinut ca rechizitoriul Parchetului are lacune in privinta traseului pe care l-a parcurs Bogdan Iancu inainte de a fi impuscat de catre Adrian Iovan. "Sustinerile lui Adrian Iovan vor fi inlaturate ca subiective, neconcordand cu materialul probator administrat. Constructia ideatica executata de Adrian Iovan, a infractorului urmarit de pater familias si care sare de la etaj de frica acestuia, este intru totul explicabila, avand in vedere statutul social si familial al sau, pilot de avion si sot al unei vedete din lumea modei. A apreciat ca ar fi nedemn sa arate ca l-a urmarit cu temere pe intrusul despre care banuia ca ar putea avea intentii de jaf sau omor, ca a deschis doar putin usa bucatariei si dupa ce l-a observat pe acesta langa fereastra s-a retras rapid pana la etajul al doilea pentru a-si lua arma", este concluzia magistratului in motivarea hotararii sale.
Potrivit Mediafax, judecatorul a mai stabilit ca scenariul prezentat in rechizitoriu are lacune in privinta traseului pe care l-a parcurs Bogdan Iancu inainte de a fi impuscat. Instanta subliniaza ca "Adrian Iovan nu a actionat in vederea respingerii unui atac, ci in vederea respingerii patrunderii ilicite in domiciliu si in locul imprejmuit tinand de acesta". Solutia judecatorului de respingere a plangerii impotriva deciziei procurorilor a fost contestata de sora victimei la Curtea de Apel Bucuresti. (B.C.G.)