16 cadre ale unitatii de elicoptere a MAI vor fi cercetate de Parchetul Militar pentru un prejudiciu de 4,5 miliarde de lei vechi.

Ofiterii Unitatii Speciale de Aviatie (USA) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor sint acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, neglijenta in serviciu, fals si uz de fals, inselaciune si delapidare. Ei sint piloti, fosti piloti pe aeronavele participante la misiuni, maistri militari si mecanici de bord. Printre ei se numara si fostul comandant al unitatii, generalul (r) Ilie Constantin, pensionat la cerere, si inlocuitorul sau la comanda, comandorul (r) Sorin Haidu.

Potrivit unui raport al Corpului de Control al MAI, cei 16 au creat un prejudiciu in valoare de 4,5 miliarde de lei vechi, din care au dat inapoi jumatate. Pentru a putea incasa un spor salarial mai mare, echipajele treceau in acte, pentru misiunile de transport de tip SMURD, caracterul „transport raniti" chiar si la deplasarea catre punctul de ridicare a ranitului, nu numai la intoarcere, sau treceau cadre fictiv ca facind parte din misiuni. Corpul de Control a mai descoperit ca anul trecut, pe 20 decembrie, a avut loc un zbor neprogramat si neaprobat, la Baia Mare.