In sedinta bursiera de ieri, indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a cazut cu 6,82%, cea mai mare corectie fiind pe actiunile SIF Moldova, de 8,21%.

„La BVB a fost un moment de panica", explica in citeva cuvinte situatia de pe bursa Razvan Pasol, presedintele SSIF Intercapital Invest. „Fata de zilele trecute nu s-a intimplat nimic deosebit, adica nici o SIF nu a dat faliment pentru ca actiunile sale sa scada intr-o zi cu 8%", adauga Pasol. Si lucrurile chiar asa stau. Spre exemplu, SIF Moldova a pierdut 8,21% din valoarea sa, SIF Oltenia 6,76%, SIF Banat-Crisana 6,80%, SIF Muntenia 6,49%, iar SIF Transilvania 5,71%. Indicele societatilor de investitii financiare a pierdut in sedinta de ieri 6,82%.

Cum au mers ceilalti indici

De fapt, ieri la bursa toti indicii bursieri au inregistrat scaderi. Astfel, indicele bursier BET a scazut cu 3,06%, ROTX cu 3,14%, iar BET-C cu 2,69%. Lichiditatea bursei a atins valoarea de 28,19 milioane de euro, in crestere fata de sedinta precedenta. Din totalul companiilor tranzactionate, la un numar de 11 actiunile s-au majorat, alte 47 au suferit pierderi, iar la 4 firme pretul actiunilor a stationat. In topul celor mai tranzactionate actiuni gasim pe primul loc SIF Moldova, cu o valoare a tranzactiilor de 28,34 milioane de lei, urmata de SIF Oltenia cu 25,44 milioane de lei, Banca Transilvania cu 8,26 milioane de lei, SIF Banat-Crisana cu 7,96 milioane de lei si SIF Transilvania cu 7,64 milioane de lei.

Peste 60.000 de contracte realizate la Sibiu

In sesiunea de ieri, pe piata Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu a fost atins un nou record de tranzactionare, fiind depasit in premiera pragul de 60.000 de contracte doar pe piata futures. Acestea au fost realizate din 4.425 de tranzactii, cu o medie de 18 tranzactii/minut. Pentru a doua oara in noiembrie, bursa derivatelor reuseste marcarea unui nou maximum, atins de aceasta data pe fondul corectiilor ample de pret inregistrate pe piata spot, care au fost receptate ca atare si pe piata la termen si au determinat inchiderea a numeroase pozitii.