Ministrul Apararii si l-a luat consilier pe generalul Gheorghe Rotaru, cel care a stat la baza deconspirarii trecutului de colaborator al Securitatii al lui Traian Basescu.

La prima conferinta de presa de dupa investirea sa ca ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde (foto) si-a anuntat echipa care il va „insoti in misiune". Din suita de consilieri face parte gen. Gheorghe Rotaru, fost director al Directiei Generale de Informatii a Apararii, cel care a solicitat, pe 28 iulie 2004, Directiei Siguranta Nationala din MApN sa identifice in arhive documente privind colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea. Probele descoperite atesta o relatie de trei ani a actualului presedinte cu Securitatea, insa nu si eticheta de politie politica.

Echipa ministrului Frunzaverde este completata de col. dr. Florinel Damian, fost loctiitor al operatiilor in Divizia multinationala din Irak, lt-col. Gelaledin Nezir, care este si purtator de cuvint al ministerului, Dan Razvan Grigorescu, detasat de la MAE, plt.-adj. Tiberiu Nicolau, care se va ocupa de subofiteri, gradati si soldati voluntari, si ing. Horia Dumitrescu, consilier pe probleme economice. Frunzaverde a tinut sa il prezinte si pe noul sau aghiotant, sergentul-major Laurentiu Serban, militar care si-a pierdut piciorul intr-o explozie in Afganistan si decorat cu Serviciul Credincios Clasa I.

Ministrul a dat asigurari ca nu va face modificari la nivelul conducerii politice, secretari de stat si sefii unor directii din minister: „Nu, voi lucra cu domnii secretari de stat Dobritoiu si Ion Ion".