Intre participantele la Turneul Campioanelor de la Madrid s-a declansat o dezbatere pe tema top-modelelor copii de mingi. Sarapova ii considera simpatici, pe Hingis o incinta, iar Dementieva ii critica.

Top-modelele masculine folosite ca baieti de mingi la Turneul Campioanelor de la Madrid nu au reusit sa-i distraga atentia Mariei Sarapova. Ba din contra, i-au purtat noroc. Intr-o partida 100% ruseasca, cistigatoarea de la US Open s-a impus categoric, 6-1, 6-4, in fata compatrioatei sale Elena Dementieva. Adversare in teren, cele doua rusoaice se afla pe pozitii diferite si cind vine vorba despre baieti. „Am vorbit cu Maria in taxi si mi-a zis ca baietii de mingi sint chiar simpatici", a dezvaluit belgianca Kim Cijsters. Opinia Mariei Sarapova, care ramine in cursa pentru primul loc in WTA la finalul anului, nu a fost sustinuta insa si de Dementieva: „La antrenament am avut impresia ca ei nu prea stiau ce au de facut pe teren si ca erau prea ocupati sa se uite la jucatoare. Nu sint sigura daca stiu ce se asteapta de la ei".

Priveste, dar nu pune mina

„Amenintata" de sot la plecarea de-acasa, belgianca Justine Henin-Hardenne a adoptat principiul „Priveste si nu pune mina". „Pe cit de incintata sint de ce vad, pe atit sint de maritata", a spus Henin. Intr-un duel al fostelor lidere ale clasamentului mondial, Justine Henin s-a impus, cu 6-2, 6-7, 6-1, in fata Martinei Hingis. Elvetianca s-a aratat incintata de initiativa organizatorilor de a folosi top-modele in locul baietilor de mingi. „Radek (n.r. - Stepanek, logodnicului Martinei) a jucat la Madrid, unde a avut ocazia sa vada multe fete frumoase. Acum este rindul meu", a declarat Hingis. In 2005, organizatorii turneului masculin de Masters Series de la Madrid, patronat de romanul Ion Tiriac, au apelat la manechine feminine in locul traditionalilor copii de mingi.

Petrova a invins liderul

Daca victoriile belgiencei Justine Henin-Hardenne si ale rusoaicei Maria Sarapova erau oarecum previzibile, Nadia Petrova a furnizat prima surpriza a turneului. Jucatoarea rusa a invins-o fara drept de apel, cu 6-2, 6-2, pe lidera clasamentului WTA, frantuzoaica Amelie Mauresmo. Revenita dupa o pauza de o luna, cauzata de o accidentare la umar, Mauresmo nu a rezistat decit 73 de minute in fata Nadiei. „Pot spune ca vorbesc mai bine spaniola decit am jucat in teren", a spus Mauresmo, care ar putea pierde fotoliul de lider mondial.