Avocatul Cristian Iordanescu a fost audiat ieri de CNSAS, insa el sustine ca dosarul al carui titular este nu contine decit rapoarte ale ofiterilor.

Audierea decanului Baroului Bucuresti s-a facut in urma unei cereri de verificare depuse la CNSAS pe numele sau. „Mi s-a confirmat ceea ce stiam deja: in dosar nu exista nici un angajament si nici o nota informativa. Exista doar mai multe referate ale ofiterilor in care se spune ca nu au reusit sa ma racoleze", sustine avocatul Cristian Iordanescu. Acesta a precizat ca Securitatea a incercat sa-l transforme in informator pe cind era inca minor. „Aveam 16 sau chiar 15 ani, caci am terminat liceul la 17. Invatam la liceul bucurestean «Ion Creanga» si un securist a venit o data sau de doua ori - nu mai retin exact - si mi-a propus sa fiu informator. Am refuzat din pura convingere, fiind educat in acest fel, caci tata a fost disident si chiar detinut politic", declarase anterior audierii Iordanescu, precizind ca pentru a refuza propunerile ofiterilor de Securitate a invocat pretexte diverse, cum ar fi apropierea examenelor. „Asta a fost o practica in perioada respectiva. Veneau la scoala si te luau la convorbiri individuale", a mai adaugat acesta. Desi zice ca nu stie cine a cerut verificarea sa, Iordanescu o considera bine venita intrucit oricum ar fi avut nevoie de un certificat de la CNSAS peste citeva luni, cind vor avea loc alegeri pentru conducerea Baroului.

„Consiliul Baroului a decis recent ca cei care vor candida pentru functii de conducere trebuie sa aiba dovada ca nu au fost nici ofiteri, nici colaboratori ai Securitatii", spune Iordanescu.

Asteptare la Stanoiu

Colegiul CNSAS ar putea da astazi o decizie in cazul fostului ministru al Justitiei Rodica Stanoiu.

Verdictul a fost intirziat din cauza expertizei grafologice asupra notelor pe care aceasta le-ar fi dat Securitatii si pe care ea nu le-a recunoscut.