"Sunt un cetatean care respect libertatea presei si drept urmare ma adresez dumneavoastra nu pentru a influenta in vreun mod politica editoriala a ziarului in ceea ce priveste persoana subsemnatului, ci pentru a va atrage atentia asupra unui aspect,
"Sunt un cetatean care respect libertatea presei si drept urmare ma adresez dumneavoastra nu pentru a influenta in vreun mod politica editoriala a ziarului in ceea ce priveste persoana subsemnatului, ci pentru a va atrage atentia asupra unui aspect, pe care probabil nu l-ati cunoscut, legat de faptul ca ziarul ZIUA este folosit ca instrument de santaj de numitul RINU GHEORGHE.
Aceasta afirmatie se intemeiaza pe urmatoarea situatie de fapt:
- RINU GHEORGHE este administratorul SC "FLAVELI" SRL, societatea care avut incheiat un contract de inchiriere cu SC ID REAL ESTATE SA, contract care a incetat in luna februarie 2005.
Dupa incetarea contractului de inchiriere, RINU GHEORGHE (care a fost subofiter SRI la una din diviziile de informatii economice si care a fost dat afara din aceasta institutie ca urmare a unei altercatii soldata cu vatamarea corporala grava a unor persoane) mi-a comunicat ca in conditiile in care nu ii cedez spatiul comercial de buna voie ma va determina sa fac acest lucru prin publicarea in mass-media a unor articole care ma privesc si care imi vor afecta imaginea.
Nu am dat curs santajului la care am fost supus, dar am formulat plangere penala care se afla in cercetare la Sectia 2 Politie.
RINU GHEORGHE folosindu-se de unele relatii in mass-media, cum ar fi ziaristul GLAMAN de la ziarul Gandul, realizatorul de emisiuni STEFAN STROE de la OTV a reusit sa publice si sa prezinte pe postul OTV aspecte legate de raporturile juridice dintre societatile noastre intr-o maniera proprie si care este neconforma cu realitatea, fapt constatat inclusiv de mai multe instante de judecata.
Toate speculatiile unui infractor au fost retinute integral in ziarul dvs., desi instantele de judecata de grade diferite au hotarat ca atacurile lui RINU GHEORGHE sunt nefondate si neintemeiate, dovedind prin aceasta ca nu s-a urmarit decat atingerea persoanei mele si a altora.
Anexam la prezenta hotararile pronuntate si va rugam pe dvs. sa apreciati daca ce s-a scris in articol este corect sau nu.
Consideram totodata ca daca s-ar fi dorit editarea unui articol corect, in demersul jurnalismului de ancheta ar fi trebuit sa se regaseasca si pozitia persoanei la care se face referire.
Faptul ca nu am fost contactati, cat si faptul ca aceeasi tema aproape identica a aparut de mai multe ori in media, nu face decat sa confirme faptul ca sunt supus unui santaj de catre RINU GHEORGHE prin mass-media si inclusiv prin ziarul ZIUA.
Aparitia periodica in presa a aceluiasi subiect, dar in cotidiene diferite, in conditiile in care pe rolul mai multor instante de judecata sunt procese, este facuta cu scopul imediat de influentare a instantelor de judecata in vederea obtinerii cel putin a unei hotarari favorabile.
Nu este exlus faptul ca acest articol sa fie depus ca proba in justitie, astfel incat ziarul ZIUA sa devina promotorul si aparatorul unui infractor.
Demersurile unui fost subofiter SRI nu sunt lipsite de efect in plan material, in conditiile in care din februarie 2005 acesta foloseste un spatiu comercial pentru care ar fi trebuit sa plateasca aproximativ 4000 Euro/luna si al carui profit este pana in prezent de peste 100.000 Euro.
Pentru RINU GHEORGHE nu exista decat legea fortei folosita pentru a se opune evacuarii pe calea executarii silite, cat si legea "cumpararii" unui spatiu intr-un ziar sau a aparitiei la un post de televiziune cu banii economisiti din fraudarea societatii noastre.
Cunoastem de altfel si articolele pe care urmeaza sa le editati si care se refera la Banca Unirea, precum si la incheierea unor contracte de inchiriere preferentiale.
Desi unele din aceste aspecte au mai fost dezbatute in mass media, consideram ca daca doriti o informare corecta a cititorilor dvs., ar trebui sa solicitati punctual opinia persoanelor juridice sau fizice la care faceti referire.
Rugam sa considerati aceasta adresa ca un drept la replica.
Anexam acte si documente cu privire la cele mentionate"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.