Compania Ciech din Polonia va prelua pachetul de 49,8% din actiunile detinute la Uzinele Sodice Govora de centrala electrotermica (CET) din localitate, urmand sa devina actionarul majoritar al USG, a declarat pentru Mediafax presedintele Consiliului
Compania Ciech din Polonia va prelua pachetul de 49,8% din actiunile detinute la Uzinele Sodice Govora de centrala electrotermica (CET) din localitate, urmand sa devina actionarul majoritar al USG, a declarat pentru Mediafax presedintele Consiliului Judetean Valcea, Dumitru Buse. "Ciech va cumpara pachetul de 49,8% detinut de CET Govora. Tranzactia va fi incheiata in zilele urmatoare", a afirmat Dumitru Buse. Centrala electrotermica, aflata in subordinea Consiliului Judetean Valcea, a intrat in posesia acestor titluri prin conversia in actiuni a unei creante detinute de furnizorul de utilitati asupra fabricantului de produse chimice, in valoare totala de 42,6 milioane lei (12,1 milioane euro). Pentru aceste actiuni, compania poloneza va plati doar 10 milioane lei (2,8 milioane euro), restul sumei fiind acoperita prin ajutor de stat. Ciech a fost selectata de AVAS in defavoarea ofertelor depuse de companiile Lisichanska Soda (Ucraina) si Indian England NV (India), a precizat sursa citata. Compania poloneza a preluat recent, printr-un contract de novatie, si participatia societatii Bega Com Timisoara la USG, de 40,4% din titluri, urmand sa devina astfel actionar majoritar al Uzinelor Sodice Govora. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.