Circula acum cativa ani buni un banc despre un evreu amarat care in fiecare zi se ruga la "Zidul Plangerii", implorand pronia divina sa-l ajute sa castige la loto, asta pana asupra lui s-a pogorat o lumina puternica, iar o voce tunatoare i s-a adresa
Circula acum cativa ani buni un banc despre un evreu amarat care in fiecare zi se ruga la "Zidul Plangerii", implorand pronia divina sa-l ajute sa castige la loto, asta pana asupra lui s-a pogorat o lumina puternica, iar o voce tunatoare i s-a adresat: "Itic, te rog, da-mi si mie o sansa, cumpara-ti macar un bilet". George Copos, care a ajuns si el zilele trecute pe la Ierusalim, nu se putea ruga pentru asa ceva la nivelul sau, intrucat se stie ca are de mai multa vreme chiar Loteria.
Atunci, se pune problema pentru ce s-o fi milogit el la respectivul zid. Putin probabil sa fi recurs iar la chestiile alea cu grija lui fata de "cei multi si amarati", cu saracia lucie care-l apasa ori cu anormala marire a taxelor la scolile occidentale unde invata copila sa, pentru ca in cazul asta nu prea ar avea cum sa-i mearga, desi acestuia i-a intrat atat de adanc in sange minciuna si ipocrizia, incat chiar ajunge sa creada cu propria sinceritate in vaicarelile sale, precum un calic din fata Bisericii Antim care ar fi in stare sa-ti dea cu carja in cap si sa te alerge ca Gino Iorgulescu pe Zotta daca-i spui ca se preface a fi schiop.
Mai mult ca sigur ca smiorcaiala coposiana a rasunat cam in urmatorii termeni: "Ufff, greu al dracu' in ziua de azi, Doamne! Nu prea mai e de trait in Romania. Toate s-au scumpit pe la noi, ca-ti vine sa-ti iei campii si alta nu. Nu ca ti-i vorbesc de rau, dar Basescu si Tariceanu ne nenorocesc si nu ne ajuta cu nimic in primul rand pe noi astia, micii investitori, ca pe noi ar trebui sa se bazeze dezvoltarea economica, asa cum le-am si spus cand eram in Guvern. Apropo, ai vazut ce mi-au facut? Dar hai sa nu vorbesc cu pacat ca am inteles ca nu-ti place. Sa trecem mai bine la fotbal, ca si acolo am mari probleme. Ai vazut ce s-au obraznicit scarbele astea de jucatori? N-am vazut asa ceva! O sa ma aduca la sapa de lemn, ca nu stiu altceva decat sa-mi toace banii. Pana si mucea ala micu' de Razvan s-a inhaitat cu ei ca sa ma saraceasca. Pai, zi-mi si mie, merita Buga mai mult decat 50.000 de gologani, ca sa nu mai spun de milioanele pe care le-am pierdut la cumpararea lui Griffiths, Mazilu si Sapunaru, cand m-am luat dupa mintea lui Dinu Vama, bine c-am scapat de el! In fine, ca sa nu te mai plictisesc, as mai avea o mica dorinta: sa ma ajuti sa terminam pe locul 3 in grupa de Cupa UEFA si sa ne calificam la golaveraj ori chiar prin excluderea a doua echipe pentru la primavara, ca sa nu-mi ceara amarastenii aia multi bani. Iar daca nu s-o putea, fa macar in asa fel incat sa nu se califice nici Dinamo si Steaua, ca sa nu rada Borcea si Gigi Becali de mine. Apropo de Gigi, crezi ca a facut mare lucru cand le-a dat purcoiae de bani la calugarii de la Muntele din Grecia? Iti spun eu ca i-au baut sau i-au jucat la babaroase, ca am auzit ca se ocupa si cu dracovenii de-astea. Eu, in schimb, in fiecare an prepar cozonaci de Craciun la cofetariile mele, ba chiar ma gandesc sa lansez si o oferta de coliva impachetata, pentru ca asa cum iti spuneam s-a pacatosit si s-a puturosit romanul. Promit ca o sa fixez un pret rezonabil, ba chiar o sa accept si bonuri de masa. Zau! Amin!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.