Tribunalul Bucuresti (TB) apreciaza ca fiind gresite solutiile procurorilor militari care au solutionat dosarele membrilor familiei Ceausescu, deoarece, dupa ce acestia au fost condamnati, cercetarile au fost extinse asupra lui Valentin si Nicu Ceau
Tribunalul Bucuresti (TB) apreciaza ca fiind gresite solutiile procurorilor militari care au solutionat dosarele membrilor familiei Ceausescu, deoarece, dupa ce acestia au fost condamnati, cercetarile au fost extinse asupra lui Valentin si Nicu Ceausescu. "Solutiile procurorilor sunt gresite si in ceea ce priveste situatia Elenei si Nicolae Ceausescu, deoarece oricate infractiuni ar fi comis in perioada anterioara evenimentelor din decembrie 1989, dupa ce au fost condamnati la moarte urmarirea penala nu mai putea fi inceputa impotriva lor", se arata in motivarea sentintei Tribunalului Bucuresti in procesul privind acuzarea si anchetarea lui Valentin Ceausescu, dupa caderea regimului comunist. Practic, procurorii militari au continuat cercetarile in privinta sotilor Ceausescu chiar dupa decesul acestora prin acuzarea copiilor cuplului dictatorial de aceleasi fapte. Potrivit Mediafax, instanta Tribunalului Bucuresti a facut "un examen al legalitatii si temeiniciei solutiilor adoptate de procurori in dosarul in care a fost cercetat Valentin Ceausescu in ceea ce priveste situatia sa, dar si a lui Nicu Ceausescu, Nicolae si Elena Ceausescu". Tribunalul Bucuresti a constatat ca fratii Valentin si Nicu Ceausescu nu au comis nici o infractiune si ca toate acuzatiile procurorilor s-au referit la actiuni ale intregii familii, in dreptul romanesc neexistand raspunderea penala de grup.
In ceea ce priveste bunurile familiei Ceausescu, instanta Tribunalului Bucuresti a hotarat "restituirea catre Valentin Ceausescu a tuturor bunurilor cu privire la care au fost dispuse masuri de indisponibilitate si confiscare si care nu au fost restituite, bunuri ridicate de la acesta si de la Nicu Ceausescu".
Totusi, instanta nu a admis si restituirea bunurilor apartinand sotilor Elena si Nicolae Ceausescu. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.