Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri cererea presedintelui Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, Florentin Scaletchi - arestat pentru trafic de influenta si luare de mita - de a fi cercetat in stare de libertate. Scaletchi a tinut ieri
Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri cererea presedintelui Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, Florentin Scaletchi - arestat pentru trafic de influenta si luare de mita - de a fi cercetat in stare de libertate. Scaletchi a tinut ieri in fata instantei o pledoarie de jumatate de ora, sustinand ca acest dosar "i se trage de la presedintele Basescu". El a sustinut in fata instantei ca "era in carti" pentru functia de sef al Serviciului Roman de Informatii. Seful OADO a relatat instantei parcursul sau in viata, afirmand ca a fost detinut politic si ca inca mai este in actualul regim si ca nu a facut decat sa lupte pentru drepturile omului in Romania. El s-a comparat cu Mona Musca si Varujan Vosganian, sustinand ca, in cazul sau, pentru ca nu a avut un dosar la Securitate, i s-a fabricat unul penal. El a contestat si calitatea procurorului de sedinta. "Cand va ajunge sa aiba performantele mele si CV-ul meu, atunci sa vorbim. Primele legi din Romania dupa revolutie au fost semnate de mine. O sa intru in politica, ca nu mai pot sa rabd", a spus el citat de Mediafax. Scaletchi a mai spus ca functia de presedinte al OADO va fi preluata de Gelu Voican Voiculescu. Potrivit avocatului sau, "Scaletchi si-a recunoscut faptele din cei 17 ani", de cand exista OADO, dar ca acestea nu pot fi catalogate ca infractiuni pentru ca oamenii plateau, cu chitanta, pentru ca organizatia sa intervina in favoarea lor si ca se prestau servicii in acest sens. Procurorul de sedinta a comunicat instantei ca la dosar exista marturiile denuntatorilor, dar si inregistrari ambientale care dovedesc ca doi traficanti de droguri din Brasov au platit diferite sume de bani pentru a interveni in numele lor. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.