Ziua a intra in posesia unor probe indubitabile ce demonstreaza ca Dorin Iacob si Liviu Tudor - oamenii care se afla in fata grupului de interese coordonate de Viorel Hrebenciuc si Corneliu Iacobov, Virgil Magureanu si Traian Basescu - fac politie
Ziua a intra in posesia unor probe indubitabile ce demonstreaza ca Dorin Iacob si Liviu Tudor - oamenii care se afla in fata grupului de interese coordonate de Viorel Hrebenciuc si Corneliu Iacobov, Virgil Magureanu si Traian Basescu - fac politie politica. Cei doi au filat doi jurnalisti de la Gandul si OTV in timp ce acestia se documentau asupra afacerilor murdare ale grupului de la Bacau. Dorin Iacob a fost seful de cabinet al lui Virgil Magureanu, pe cand acesta era directorul SRI si tot Iacob este cel care a negociat cu Traian Basescu fuziunea dintre PD si partidul lui Magureanu. Pe acelasi individ il gasim ca apropiat al presedintelui si in celula de criza constituita pentru eliberarea celor trei ziaristi rapiti in Irak. Ca atare, semnalam un fapt extrem de grav. Un om care s-a aflat in preajma presedintelui Basescu s-a ocupat cu politia politica impotriva a doi jurnalisti de la trusturi de presa importante. In acelasi timp, Liviu Tudor, cel care a structurat Filiera CONCORDIA, despre care am amintit in episoadele precedente, este si cel care a "cazat", in complexul Novo Parc pe care-l detine, trustul de presa "Ringier". Asupra relatiei Iacob - Tudor - Hrebenciuc - Iacobov, pe de-o parte si Evenimentul Zilei, pe de alta parte, planeaza suspiciunea unui imens santaj de presa, pe care ZIUA l-a sesizat Parchetului. De asemenea, toate conexiunile in care este implicat numele lui Dorin Iacob ne indreptatesc sa credem ca acesta a avut legaturi cu fosta Securitate. De aceea, solicitam inca o data CNSAS sa se pronunte in acest caz.
Jurnalisti filati in timpul investigatiilor de presa
In urma publicarii articolelor "Filiera CONCORDIA", respectiv "Fratia se infunda", Dorin Iacob a tinut sa ne adreseze un drept la replica pe care l-am publicat. Dupa aceea am mai primit un drept la replica si din partea lui Liviu Tudor. Cu aceasta din urma ocazie - daca nu din greseala, atunci sigur din prostie - am primit si niste fotografii. In ele am recunoscut doi colegi jurnalisti de la cotidianul Gandul si postul de televiziune OTV, impreuna cu o persoana despre care ulterior am aflat ca este George Rinu, pe care nu-l cunoscusem personal. Aceste fotografii, executate de profesionisti ai filajului, fac dovada - fara putinta de tagada - ca tandemul Tudor - Iacob foloseste metode de politie politica. George Rinu se afla in conflict de interese cu firma controlata de Liviu Tudor, prin interpusi. Prin intermediul unor specialisti in activitati de filaj, cei doi jurnalisti au fost urmariti in timp ce-si faceau meseria.
Atacuri desantate
ZIUA a dezvaluit opiniei publice cum a izbutit un grup de interese ilicite sa dea un tun de milioane de euro. Este vorba despre atribuirea cu titlu gratuit a 63 de spatii, care au apartinut in trecut ICL Alimentara Sector 4. Tandemul Tudor - Iacob a creat o intreaga tesatura financiara care a dus la prabusirea unor firme sau societati bancare, contribuind in acelasi timp la devalizarea altor societati aflate in faliment controlat. Este de la sine inteles ca aparitia in presa a faptelor de care cei doi se fac vinovati nu sunt de natura sa le provoace acestora vreo bucurie. Si de aceea ataca in cel mai desantat mod, incercand sa bage pumnul in gura presei. Tudor si Iacob nu se dau in laturi de la amenintari mai mult sau mai putin voalate, ba chiar fileaza jurnalistii care dezvaluie opiniei publice potlogariile comise in dispretul legilor si al cetatenilor acestei tari.
Liviu Tudor s-a dat de gol
Liviu Tudor ne-a facut un proces de intentie in dreptul sau la replica, acuzand voalat ZIUA de santaj. Santaj care, cu siguranta, se afla doar in mintea lui, deoarece noi nu i-am cerut nimic, iar redactia n-a avut nici o legatura cu el pana la realizarea materialelor de presa care i-au incriminat activitatea infractionala. In realitate, ce l-a deranjat pe magnat. Cotidianul nostru a facut apel la autoritatile statului, ca sa constate si sa ia masurile legale in legatura cu escrocheriile dezvaluite. Pe de alta parte, Tudor ne-a trimis dreptul sau la replica, aparand interesele SC ID REAL ESTATE SA. Ceea ce inseamna ca reprezinta aceasta societate. Si asta, in ciuda faptului ca a negat in permanenta ca ar avea vreun amestec in respectiva afacere. Deci, ani de zile a mintit, iar acum recunoaste ca controleaza SC ID REAL ESTATE SA prin interpusi. Ne-am fi asteptat sa fie ceva mai abil, de vreme ce a colaborat cativa ani cu Dorin Iacob, individ cu vechi state de plata sub pulpana lui Virgil Magureanu.
Jocuri murdare
Momentul in care Liviu Tudor a ordonat filarea lui Rinu si a eventualilor reprezentanti ai mass-media care s-ar implica in potlogariile acestuia, intrand pe filiera, a fost toamna anului trecut. Cei de la ID REAL ESTATE au banuit ca patronul SC FLAVELI va apela la presa, ca ultima solutie disperata, dupa ce organele de urmarire penala au ezitat sa se implice in rezolvarea furaciunii celor 63 de spatii comerciale, iar instantele de judecata au tergiversat judecarea plangerilor penale respective. Fotografiile pe care le prezentam, ca dovada incontestabila a faptului ca Liviu Tudor a dispus masuri de politie politica, tipic securiste, impotriva presei au fost realizate dupa aceea, de profesionisti in materie. Mai precis in luna decembrie, dupa cum recunoaste chiar administratorul unic al SC ID REAL ESTATE SA, Maria Dragomirescu intr-o scrisoare adresata postului de televiziune OTV. Aceasta a avut rolul de a bloca difuzarea pe post a unei anchete jurnalistice realizata de Stefan Stroe.
Incredibila mascarada
Aceeasi Dragomirescu a mai sustinut, in delatiunea inaintata postului condus de Dan Diaconescu, ca detine fotografii in care George Rinu ii inmaneaza bani pe strada si in fata unei sectii de politie, amicului sau Stefan Stroe. Motivul: ca sa realizeze o emisiune TV in scopul denigrarii ID REAL ESTATE. In primul rand, pe adresa ZIUA nu s-a primit o astfel de fotografie, ceea ce ne face sa credem ca este vorba despre o noua minciuna gogonata tipica grupului manuit de Tudor. Ca daca ar fi existat, ne-ar fi trimis-o, negresit. In al doilea rand, oare cum ar fi putut proba delatorii ca unul ar fi dat mita, iar altul ar fi primit, indiferent in ce scop? Citindu-le pe buze?
Uite cine vorbeste!
Spre finalul delatiunii remise OTV, reprezentanta ID REAL ESTATE nu se da in laturi nici de la a ameninta pe fata, prin urmatorul pasaj:
Suntem convinsi ca din punct de vedere al imaginii publice, postul dumneavoastra de televiziune ar avea mult de suferit daca imaginile foto si alte materiale care privesc modalitatea de <<investigare jurnalistica>> impatiala a angajatilor postului ar aparea in mass-media."
Tot duduia vorbeste despre "intoxicari specifice SRI", aratand spre altii, fara a vedea barna din propriii ochi. Asta fiindca este cat se poate de evident cine si cum a recurs la metode de politie politica impotriva jurnalistilor care-si exercitau profesia.
Stefan Stroe, realizator de emisiuni OTV: "N-am lucrat nici o clipa pe ascuns"
"Il cunosc pe George Rinu de foarte mult timp. Acesta mi s-a plans ca are o problema si mi-a prezentat acte doveditoare, din care a reiesit ca firma controlata de Liviu Tudor ar fi primit de la Primaria Capitalei 63 de spatii comerciale gratis. Am luat leagatura cu SC ID REAL ESTATE SA, pentru a verifica informatiile primite, insa Maria Dragomirescu n-a vrut sa-mi arate absolut nimic si cu atat mai putin acte de proprietate asupra celor 63 de spatii comerciale, care acte, de fapt, nu exista. In urma amenintarilor primite pe adresa OTV din partea ID REAL ESTATE, emisiunea a fost amanata pentru strangerea mai multor documente si verificarea informatiilor. In tot acest timp, administratorul Maria Dragomirescu mi-a inchis de mai multe ori telefonul in nas, refuzand sa stea de vorba cu mine. Vreau sa mentionez ca n-am lucrat nici o clipa pe ascuns, ci numai pe fata. Liviu Tudor si cei cu care colaboreaza trebuie sa inteleaga ca nu-si pot permite chiar orice daca au multi bani."
Prin intermediul realizatorului TV Stefan Stroe am reusit sa luam legatura cu George Rinu, pe care l-am invitat la redactie. Dupa ce a citit dreptul la replica trimis de Liviu Tudor, acesta ne-a facut cateva declaratii pe care le reproducem succint.
O problema majora
"Dreptul la replica al domnului Tudor contine o serie de neadevaruri si ma voi referi pe scurt la ele, ne-a declarat George Rinu. Firma pe care o reprezint a pierdut procesul de evacuare cu ID REAL ESTATE SA, deoarece n-avea calitate procesuala, si nu pentru ca dreptatea ar fi fost de partea lui. Eu am incercat sa ma lupt, pentru spatiul in care-mi desfasor activitatea, in locul Primariei Municipiului Bucuresti, care nu vrea sa se bage. Prefectura a constatat modul in care Tudor&Co au pus mana pe cele 63 de spatii comerciale din Sectorul 4 si urmeaza sa sesizeze Primaria ca sa-si apere patrimoniul. Numai ca aici intervine o problema majora si delicata: Traian Basescu. In decembrie 2005, procuroarea Iulia Crisan, de la Parchetul de pe langa Judecatoria 4 a dispus inceperea urmaririi penale impotriva directorului general al ID REAL ESTATE, Maria Dragomirescu. Aceasta era invinuita ca, in calitate de presedinte al SC CONCORDIA Alimentara 4 SA a prezentat acte false la intabularea spatiului comercial situat in Bd. Alexandru Obregia nr. 16, bl. 16, parter, unde-si desfasoara activitatea firma mea. In primavara anului urmator, prin Rezolutia din 22.05.2006, Crisan se rasuceste la 180 de grade si isi infirma propria solutie initiala, probabil <<convinsa>> de cineva. La data de 7 martie 2006, prim procurorul Dragos Nestor, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti dispune din nou inceperea urmaririi penale, printr-o ordonanta, pe baza actelor false care au stat la baza intabularii spatiilor comerciale din Sectorul 4. Dosarul ajunge din nou la Iulia Crisan, care dispune iarasi scoaterea de sub urmarire penala a Mariei Dragomirescu, in ceea ce priveste infractiunea de inselaciune."
Bomboana pe coliva
In urma publicarii anchetelor ZIUA, care au demascat ilegalitatile comise de Filiera CONCORDIA, angajatii Electrica au descins luni, 6 noiembrie anul curent, la SC FLAVELI SRL pentru a-i taia curentul. Este cat se poate de evident pentru oricine, ca actiunea a fost comandata de aceeasi prieteni influenti ai magnatului Liviu Tudor, la intimidare. Si spunem asta, deoarece plata facturilor era platita la zi, chit ca George Rinu nu are un contract incheiat cu compania de furnizare a energiei electrice. Si nici n-ar trebui sa aiba, in calitate de chirias. Reprezentantii Electrica, depasindu-si cu mult atributiile de serviciu au solicitat SC FLAVELI SRL actele de proprietate asupra spatiului comercial. Acte de proprietate pe care nici ID REAL ESTATE nu le poate prezenta, deoarece nu exista, iar intabularea spatiilor comerciale a fost realizata in mod fraudulos.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.