Liderul democratilor a facut ieri efortul de a-i trimite sefului PNL Calin Popescu Tariceanu o scrisoare deschisa, pentru a-i cere un lucru cat se poate de banal: intrunirea Consiliului National de Coordonare al Aliantei.
In fapt, Boc a tinut sa-l parasca public pe Tariceanu pentru faptul ca a refuzat intrunirea Aliantei acum doua zile, cand urma sa se discute calendarul desemnarii candidatiilor pentru functiile ce revin Romaniei in structurile europene. "Din pacate, reprezentantii PNL nu si-au aratat disponibilitatea pentru o asemenea intalnire, motiv pentru care presedintele PD a solicitat in scris presedintelui PNL convocarea de comun acord a Consiliului de Coordonare a Aliantei DA", se arata intr-un comunicat dat ieri publicitatii de democrati.
La randul sau, Boc vorbeste in epistola catre Tariceanu despre cat de necesara este o "actiune coordonata a PNL si PD in cadrul Aliantei pe acest subiect". "Deoarece nu a existat vointa ca intalnirea saptamanala sa aiba loc luni, 6 noiembrie 2006, va adresez invitatia de a stabili, de comun acord, data urmatoarei reuniuni a Consiliului National de Conducere, absolut necesara pentru o pozitie comuna a Aliantei DA in ceea ce priveste candidaturile europene", scrie Boc, care, de altfel, propune data de 13 noiembrie si totodata modifica locul obisnuit de desfasurare a sedintelor Aliantei, de la Palatul Victoria, la sediul PD din Piata Valter Maracineanu. (C.E.)