Primarul Liviu Negoita va construi trei gradinite noi in incinta Grupurilor scolare "Nichita Stanescu", "C.D. Nenintescu", si a Liceului "Dante Alighieri", pentru a onora numeroasele cereri primite din partea locuitorilor Sectorului 3 al Capitalei. "
Primarul Liviu Negoita va construi trei gradinite noi in incinta Grupurilor scolare "Nichita Stanescu", "C.D. Nenintescu", si a Liceului "Dante Alighieri", pentru a onora numeroasele cereri primite din partea locuitorilor Sectorului 3 al Capitalei. "Mi-am propus sa construiesc 20 de gradinite noi, in special in cartierele foarte aglomerate, datorita cererii foarte mari din partea parintilor pentru inscrierea copiilor in ciclul prescolar. Anul acesta au fost construite doua gradinite noi si mai avem doua in lucru, iar anul viitor vor fi realizate 10 noi corpuri de gradinita", ne-a declarat primarul Negoita. Consiliul local a aprobat documentatia tehnico-economica aferenta acestor investitii, precum si reabilitarea unor unitati scolare. Finantarea va fi facuta din fonduri de la bugetul Primariei Sectorului 3.
Gradinita ce va fi amplasata in incinta Grupului scolar "Nichita Stanescu" va putea gazdui 120 de copii. Constructia compusa din subsol, parter si un etaj, pe o suprafata desfasurata de 2792 mp, va avea opt sali de clasa, grupuri sanitare, oficiu, cabient medical, cancelarie, vestiare si izolator.
Gradinita din incinta Grupului scolar de Chimie "C.D. Nenitescu" va avea o capacitate de 90 de copii. In suprafata desfasurata de 2.236,7 mp, constructia va avea un etaj, cu sase sali de clasa, grupuri sanitare, oficiu, cabinet medical, cancelarie, vestiare si izolator. Gradinita din incinta Liceului "Dante Alighieri", cu o suprafata desfasurata de 1075 mp va avea o capacitate de 75 de copii, constructia cu un etaj urmand a avea sase sali de clasa, grupuri sanitare, oficiu, cabinet medical, cancelarie, vestiare si izolator.
Reabilitarea curtii interioare a Liceului Bilingv "Decebal" si a corpurilor B si C (inlocuire ferestre usi, reparatii la instalatia electrica si sanitara), care apartin Grupului scolar Industrial nr. 19 se va executa cu bani proveniti de la Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in Bugetul de Stat pe anul 2006.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.