Mile a lua€™ Pana, din Socol, Socolovat pe limba sarbilor - satul vanatorilor de ulii. Pentru cei de-acasa. Pentru ceilalti, Miodrag Belodedici, singurul fotbalist roman cu doua Cupe ale Campionilor Europeni la activ. ""Dunave, Dunav

Mile a lua€™ Pana, din Socol, Socolovat pe limba sarbilor - satul vanatorilor de ulii. Pentru cei de-acasa. Pentru ceilalti, Miodrag Belodedici, singurul fotbalist roman cu doua Cupe ale Campionilor Europeni la activ.

""Dunave, Dunave, moje more! / Kraj tebe mi svicu zore"" (Dunare, Dunare, marea mea / langa tine imi vin zorile""), recita Belo, cu un suras in coltul gurii, versurile copilariei. Intr-unul dintre cele sapte sate sarbesti de langa Dunare, Miodrag Belodedici a adunat cele mai dragi amintiri. ""Despre Dunare, oricand"", ne spune facandu-si loc in agenda plina pentru a ne povesti despre locul pe care il iubeste cel mai mult pe lume. De fiecare data cand se intoarce acasa merge pe ocolite 140 de kilometri de la Orsova la Socol, paralel cu apele care se scurg la vale. ""Dintre toate locurile prin care am fost, n-am gasit altul mai frumos. Nu s-a schimbat deloc Dunarea, e tot asa, e ca si atuncia€¦ parca putin mai murdara. Prin locurile astea, civilizatia a ramas in urma, mai sunt inca locuri virgine, nedescoperite. De asta imi place asa mult.""

MILE. Trebuia sa se faca maistru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.