Cotroceni - Pachetul de legi privind siguranta nationala a ajuns la Palatul Cotroceni, de unde se va intoarce insa pe masa Guvernului. Asta pentru ca este de asteptat ca Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Presedintiei sa aiba amendamente,

Cotroceni - Pachetul de legi privind siguranta nationala a ajuns la Palatul Cotroceni, de unde se va intoarce insa pe masa Guvernului. Asta pentru ca este de asteptat ca Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Presedintiei sa aiba amendamente, dupa ce seful statului a declarat deja ca forma in care au fost proiectele adoptate de Guvern este ""destul de proasta"", drept pentru care va trebui sa fie ""amendate consistent"".

""Sunt absolut de acord, proiectele initiale erau criticabile, trebuia corectate, trebuia lucrat pe ele. Dar e greu de acceptat sa ai legi mai proaste decat cele initiale"", a spus recent Traian Basescu.

OBIECTII. La acestea s-ar putea adauga si obiectiile serviciilor de informatii, in interiorul CSAT. Avizul negativ al CSAT sau doar includerea unor amendamente obliga la intoarcerea proiectelor pe masa Guvernului. Consilierul prezidential Adrian Saftoiu a invocat ieri, in acest sens, Hotararea de Guvern nr. 50 din 2005, potrivit careia proiectele de acte normative pentru care, conform legii, este necesar avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se supun spre adoptare Guvernului numai dupa obtinerea acestui aviz. Tot potrivit acestei HG, in situatia in care, ca urmare a noii avizari de catre aceste autoritati, este necesara operarea unor modificari de fond, ori avizul respectiv este negativ proiectul de act normativ va fi repus in mod obligatoriu pe agenda de lucru a sedintei Guvernului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.