Mugur Isarescu intra in randul producatorilor de vin. La magazinul Casa Vinului, invitat de renumitul oenolog, dr. Ion Pusca, seful bancherilor testeaza piata vinurilor cu un soi provenit din podgoria proprie din zona Dragasani. Iubeste si produce vi
Mugur Isarescu intra in randul producatorilor de vin. La magazinul Casa Vinului, invitat de renumitul oenolog, dr. Ion Pusca, seful bancherilor testeaza piata vinurilor cu un soi provenit din podgoria proprie din zona Dragasani. Iubeste si produce vin de cand se stie. Acum a prins curaj si a scos pe piata ""Vinul Casei"". Mugur Isarescu, originar din Dragasani, o zona viniviticola importanta a Romaniei, spune ca s-a apucat de aceasta afacere in urma cu cativa ani. ""A fost mai intai o vie, mostenita de sotia mea. Apoi, prin cumparari succesive, am inceput sa am surplus"", spune guvernatorul BNR. Asa a aparut Vinul Casei, un vin alb, sec de cramprosie, un soi vechi autohton. Mugur Isarescu marturiseste ca este unul dintre cei mai mari sustinatori ai cultivarii soiurilor romanesti. Anul viitor va mai lansa pe piata alte doua soiuri: un vin demisec - cupaj de cramprosie cu tamaioasa romaneasca si unul demidulce - tamaioasa romaneasca. Mai mult, guvernatorul spune ca, ""de amorul artei"", va incerca sa refaca un soi romanesc foarte vechi, Braghina.
Cu toate ca a inceput cu o cramprosie, despre care spune ca se bea ""cu burta"", Mugur Isarescu spune ca nu vrea sa creeze vinuri de masa, ci unele pentru cunoscatori. O sticla de vin marca Isarescu se poate cumpara cu 19,7 RON, bani care poarta tot semnatura guvernatorului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.