Rabei Usman Sayed Ahmed, alias Mohammed Egipteanul, considerat unul din cei care au organizat atentatele de la 11 martie 2004 de la Madrid, a fost condamnat, ieri, de catre un tribunal din Milano la zece ani de inchisoare sub acuzatia de terorism, tr
Rabei Usman Sayed Ahmed, alias Mohammed Egipteanul, considerat unul din cei care au organizat atentatele de la 11 martie 2004 de la Madrid, a fost condamnat, ieri, de catre un tribunal din Milano la zece ani de inchisoare sub acuzatia de terorism, transmite Rompres. Rechizitoriul mentioneaza, intre altele, ca inculpatul se face vinovat de "asociere la o organizatie de raufacatori, avand scopul de a comite acte de terorism international". Justitia spaniola a facut cunoscut in luna septembrie ca va solicita autoritatilor italiene extradarea lui Mohammed Egipteanul, pentru a-l judeca intr-un proces care va incepe in luna februarie si va fi intentat celor banuiti ca sunt implicati in pregatirea si comiterea atentatelor de la 11 martie 2004 de la Madrid. Un complice al lui Mohammed Egipteanul, pe nume Yahya Mawad Rajeh, si el de nationalitate egiptean, a fost condamat la cinci ani de inchisoare. De asemenea., procurorii spanioli vor cere pedepse cu inchisoarea de peste 38000 de ani pentru principalii suspecti in atentatele de la Madrid, in cursul proceselor ce vor incepe anul viitor, acestea fiind unele dintre cele mai mari sentinte din istoria tarii, informeaza Rompres. Cererea de sentinta va fi inclusa intr-un raport final pe care procurorul Olga Sanchez il va trimite Tribunalului National in cursul acestei saptamani, a afirmat un purtator de cuvant al biroului procuraturii sub rezerva anonimatului. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.