Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 46% dintre romani ar vota cu Alianta PNL - PD, dupa cum releva un sondaj IMAS dat publicitatii ieri. Pe locul doi s-ar afla PSD - 21%, urmat de PRM - 13%, PNG - 8%, UDMR - 7%, PC
Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 46% dintre romani ar vota cu Alianta PNL - PD, dupa cum releva un sondaj IMAS dat publicitatii ieri.

Pe locul doi s-ar afla PSD - 21%, urmat de PRM - 13%, PNG - 8%, UDMR - 7%, PC - 2% si PIN 1%. 23% dintre cei chestionati au spus ca nu voteaza sau ca nu s-au hotarat. Acelasi sondaj arata ca presedintele Traian Basescu (foto) se afla in topul increderii electoratului cu 57%. Pe pozitia a doua se claseaza Mircea Geoana, in care 29% dintre cei chestionati au declarat ca au foarte multa si destul de multa incredere, liderul PSD fiind urmat de Corneliu Vadim Tudor - 25%, Calin Popescu Tariceanu - 24%, Emil Boc - 17%, iar Dan Voiculescu si Marko Bela cu cate 8%. De asemenea, 41% dintre respondenti apreciaza ca actualul guvern conduce tara la fel ca precedentul, 29% au sustinut ca actualul guvern conduce tara mai bine, iar 26% considera ca actualul executiv conduce mai rau tara. Barometrul mai arata ca jumatate dintre romani crede ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, in timp ce 43% considera ca lucrurile merg intr-o directie buna. Sondajul a fost realizat in perioada 11-18 octombrie 2006, pe un esantion de 1.241 de persoane, si are o marja de eroare de +/- 2,9%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.