Doi procurori brasoveni ar putea fi numiti la conducerea Ministerului Public, in urma unei propuneri facute in acest sens de procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Unul dintre cei doi magistrati care ar urma sa ocupe o functie in condu
Doi procurori brasoveni ar putea fi numiti la conducerea Ministerului Public, in urma unei propuneri facute in acest sens de procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Unul dintre cei doi magistrati care ar urma sa ocupe o functie in conducerea Ministerului Public este, conform Mediafax, Gabriela Scutea, cea care a fost propusa de ministrul Justitiei ca sef al unei sectii din Parchetul instantei supreme, insa dupa audierea de la CSM a renuntat la post. Gabriela Scutea ar urma sa fie numita in functia de procuror general adjunct in locul Gabrielei Ghita, pensionata recent la cererea sa.
Scutea, care in prezent este procuror al Parchetului Curtii de Apel Brasov, a fost propusa, la 1 februarie 2006, de catre ministrul Justitiei, Monica Macovei, la conducerea Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme. Propunerea a fost inaintata Consiliului Superior al Magistraturii care nu are drept de aviz conform, ci doar de aviz consultativ. Gabriela Scutea s-a prezentat la audierea in Sectia de procurori a CSM, spunandu-le, printre altele, membrilor Consiliului ca nu are grad de procuror de Curte de Apel, ci doar de Parchet de Tribunal. Procurorul sustinea ca defectele sale sunt tineretea si faptul ca nu este din Bucuresti. Intrebata fiind care ar trebui sa fie relatia dintre ministrul Justitiei si detinatorul functiei la care accede, Scutea a afirmat ca "nu trebuie sa existe raporturi intre persoanele de pe aceste posturi". In momentul in care fostul vicepresedinte al CSM, Liviu Dascalescu, a spus ca, totusi, cele doua persoane ar putea "merge la o bere", Scutea a raspuns ca este prea tanara pentru a merge cu ministrul Justitiei. In noiembrie 2005, Gabriela Scutea a dat examen de promovare in grad, concurs ce a fost contestat de majoritatea participantilor, iar ministrul Justitiei a cerut sa se verifice diferentele de notare semnificative.
Cel de-al doilea magistrat brasovean care ar urma sa fie adus intr-un post de conducere din cadrul Ministerului Public este procurorul Catalin Borcoman. Acesta ar urma sa ocupe postul de consilier al procurorului general al Romaniei. Borcoman a fost si sef al Sectiei de Urmarire Penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, in aprilie 2006 el fiind promovat la Serviciul Teritorial Brasov al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.