Comisarul-sef Cristian Bratu de la Politia Rutiera Constanta este cercetat de procurori, fiind acuzat ca a intervenit pentru a musamaliza cazul unui om de afaceri care a fost prins la volan desi avea permisul de conducere suspendat. Politistul este a
Comisarul-sef Cristian Bratu de la Politia Rutiera Constanta este cercetat de procurori, fiind acuzat ca a intervenit pentru a musamaliza cazul unui om de afaceri care a fost prins la volan desi avea permisul de conducere suspendat. Politistul este acuzat de agentul Vasile Marchel ca ar fi contribuit la musamalizarea unui caz. Marchel a formulat un denunt impotriva sefului sau, comisarul-sef Cristian Bratu, in care a semnalat faptul ca in 29 octombrie l-a depistat in trafic pe un om de afaceri din Constanta, Iancu Paris, in timp ce conducea autoturismul personal, desi avea permisul de conducere suspendat. Mai mult, placutele de inmatriculare nu erau montate in locurile stabilite de normele rutiere, ci erau aplicate pe parbriz si luneta. Vasile Marchel a reclamat faptul ca, in timp ce intocmea actele de constatare a infractiunii, a fost sunat pe telefonul mobil de catre comisarul-sef Cristian Bratu, care a insistat sa intocmeasca un proces-verbal de contraventie pe numele soferului doar pentru faptul ca placutele de inmatriculare nu erau montate corespunzator. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, ordinul ar fi venit de la seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, Victor Popescu, si de la prefectul judetului, Danut Culetu, care sunt apropiati ai lui Iancu Paris. Danut Culetu a declarat: "Nu am intervenit sub nici o forma in cazul respectiv". Acelasi raspuns a venit intr-un comunicat remis presei si din partea sefului IPJ Constanta, Victor Popescu. Cazul a fost inaintat procurorilor, in prezent efectuandu-se cercetari impotriva comisarului-sef Cristian Bratu privind savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si favorizarea infractorului. De asemenea, potrivit IPJ Constanta, soferului i-a fost intocmit dosar penal pentru ca, desi avea dreptul de conducere suspendat, s-a suit la volan. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.