Teatrul National Timisoara (TNT) anunta lansarea concursului de proiecte, in cadrul programului "PocKet", initiat in parteneriat cu Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National (DCCPCN) a judetului Timis, al carui loc de desfasurare
Teatrul National Timisoara (TNT) anunta lansarea concursului de proiecte, in cadrul programului "PocKet", initiat in parteneriat cu Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National (DCCPCN) a judetului Timis, al carui loc de desfasurare urmeaza sa fie Sala PocKet, aflata in noul sediu al DCCPCN, un spatiu neconventional, de dimensiuni reduse, adaptat artelor spectacolului.
Programul are ca scop promovarea dramaturgiei contemporane, romanesti si universale, a tinerilor creatori de teatru (actori, regizori, scenografi) si dramaturgi, a proiectelor teatrale inovatoare si interdisciplinare (teatru-dans, instalatii, multi-media, teatru gestual etc.). Sunt asteptate proiecte de spectacol in spatiul propus, piese de teatru care nu au fost montate niciodata, autori care nu au fost inca pusi in scena, creatii originale etc.
Dosarul inaintat Teatrului National trebuie sa cuprinda o prezentare succinta a solicitantului si una generala a proiectului, textul de spectacol si datele de contact. Perioada de desfasurare a programului este 1 ianuarie - 31 decembrie 2007, iar cea de propunere a proiectelor, 1 noiembrie - 1 decembrie 2006, rezultatele fiind anuntate intre 10 si 20 decembrie.
Din comisia de selectie a proiectelor fac parte Maria-Adriana Hausvater, director general al Teatrului National Timisoara, Stefan Iordanescu, regizor, consultant artistic al TNT, coordonatorul programului, Ion Rizea, director adjunct TNT, Mariana Voicu, consultant artistic TNT si Codruta Popov, secretar literar, Teatrul National Timisoara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.