Ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, a semnat, ieri, un ordin prin care o serie de generali au fost schimbati din functie. Cele mai importante modificari s-au produs la nivelul conducerii Statului Major al Fortelor Terestre, Statului Major al Fort
Ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, a semnat, ieri, un ordin prin care o serie de generali au fost schimbati din functie. Cele mai importante modificari s-au produs la nivelul conducerii Statului Major al Fortelor Terestre, Statului Major al Fortelor Navale si la nivelul Statului Major General.
Astfel, generalul-locotenent Sorin Ioan, seful Statului Major al Fortelor Terestre, a fost numit in functia de loctiitor al sefului Statului Major General. Generalul-maior Teodor Frunzeti, director adjunct la Statul Major General, a devenit seful Statului Major al Fortelor Terestre. Contraamiralul de flotila Dorin Danila, comandant al Flotei, a fost avansat in functia de sef al Statului Major al Fortelor Navale. Acest post ramasese vacant dupa ce amiralul Gheorghe Marin a devenit seful SMG. Generalul-locotenent Florian Pinta, loctiitor al sefului Statului Major General, a fost numit in functia de comandant al Comandamentului 2 Operational intrunit "Maresal Alexandru Averescu". General-maior Laurentiu Maftei, director la Statul Major General, a fost numit in functia de loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Aeriene. Generalul-maior Mihail Orzeata, loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, a fost adus la SMG in functia de director. Contraamiralul Ioan-Gunter Costi, loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Navale, a venit si el la SMG pe functia de director adjunct. Generalul-maior Stefan Oprea, comandant al Comandamentului 2 Operational intrunit "Maresal Alexandru Averescu", a fost numit in functia de director adjunct la Statul Major General. Generalul de brigada Iordache Olaru, consilier la Comanda Statului Major General, a fost numit in functia de sef al Directiei de Planificare Strategica din Statul Major General. Generalul-maior Nicolae Dohotariu, sef al Directiei de Planificare Strategica din Statul Major General, a devenit seful Directiei Structuri si Planificarea Inzestrarii din Statul Major General.
Frunzaverde a facut si alte schimbari la nivelul esalonului doi din diverse structuri militare. Propunerile de numire in functie au fost discutate in sedinta Colegiului de Conducere al Ministerului Apararii. (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.