Revenim la escrocheria pusa la cale de Petre Bumbaru despre care s-a scris in numarul din 29 septembrie 2006 al ziarului nostru, sub titlul: "Urmasa boierului Schileru este escrocata". Mai intai, facem urmatoarea rectificare: persoana care ne-a oferi
Revenim la escrocheria pusa la cale de Petre Bumbaru despre care s-a scris in numarul din 29 septembrie 2006 al ziarului nostru, sub titlul: "Urmasa boierului Schileru este escrocata". Mai intai, facem urmatoarea rectificare: persoana care ne-a oferit in mod direct informatiile cuprinse in articolul citat, nu este Ariane Helene Dind. Informatiile ne-au fost furnizate de mandatarul acesteia care o reprezinta oficial in Romania, Victor Nedrita. In acest scop, mandatarul Victor Nedrita ne-a mai oferit cateva amanunte revelatoare, cu privire la ultima faza a procesului, care ar putea constitui un raspuns la intrebarea: "Cum este posibil ca instantele de judecata sa dea castig de cauza lui Petre Bumbaru, care nu are vocatie succesorala la mostenire?"
Iata ce ne-a declarat domnul Nedrita Victor: "Dupa toate ilegalitatile comise de Petre Bumbaru, care au facut obiectul unor procese timp de sapte ani, s-a aflat un procuror, nu numai drept, ci si curajos, care l-a trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in declaratii, pe baza probelor ce dovedeau cum a prejudiciat-o pe Ariane Dind, prin vanzarea imobilului din Bucuresti, Intrarea Roma nr.3. Procesul penal, care dureaza de trei ani, a avut loc la Targu Jiu, in fazele de fond si apel, iar in recurs, la Curtea de Apel Craiova. In primul ciclu jurisdictional, Petre Bumbaru a fost gasit vinovat de savarsirea ambelor infractiuni si, pentru ca era recidivist, a fost condamnat la inchisoare. De asemenea au fost anulate actele intocmite prin frauda: certificat de mostenitor, contract de vanzare cumparare a imobilului din Intrarea Roma nr.1 cu un tert, contract de ipoteca cu care era grevat respectivul imobil.
La Tribunalul de la Targu Jiu a aparut prima fisura in actul de justitie: in sedinta de apel, pe motiv ca exista un asa-zis viciu de procedura in citarea la proces a tertului cumparator instanta a desfiintat sentinta de fond, si a trimis spre rejudecare cauza. Instanta a adoptat o solutie de compromis: l-a achitat pe Petre Bumbaru dar a dispus, in continuare, anularea acelorasi inscrisuri intocmite prin frauda. In consecinta, partea prejudiciata si, mai ales, Parchetul, de pe langa Tribunalul Gorj, au facut apel, admis de tribunalul respectiv, care l-a condamnat pe Petre Bumbaru cu aceleasi consecinte pe latura civila dispuse de instanta de fond a Judecatoriei Targu Jiu. In plus, Parchetul a considerat prea blanda pedeapsa si a atacat-o in recurs, cerand majorarea ei.
Asa s-a ajuns, in 31 august, 2006, la Curtea de Apel Craiova, unde s-a demonstrat ca legile pot fi interpretate dupa bunul plac al unora dintre slujitorii justitiei. Procurorul de sedinta Costel Niculeanu nu a fost de acord cu motivarea scrisa a recursului. El a simtit nevoia sa faca o "completare" orala a motivarii scrise a recursului. Practic, din procuror, Niculeanu s-a transformat in "avocatul diavolului" pledand in favoarea lui Bumbaru, si cerand sa fie achitat pentru infractiunea de inselaciune! Drept urmare, completul format din judecatorii Mirela Ciurezu Gheorghe, Mihai Marin si Onita Dumitru, a hotarat ca inculpatului i se cuvine chiar clementa maxima, absolvindu-l si de falsul in declaratii prin care obtinuse un certificat de mostenitor necuvenit. Si uite asa, din condamnat recidivist, Petre Bumbaru a fost scos basma curata!
Asadar, dintr-o "lovitura" tot efortul procesului penal care a durat trei ani a fost anulat! Mai mult, cauza civila a ramas nesolutionata, urmand sa fie reinceputa de catre partea pagubita, pe care, probabil, o asteapta acelasi exasperant carusel al amanarilor si tergiversarilor prin tribunale, ca si in ultimii zece ani, de cand mostenitoarea familiei Grigore Schileru incearca sa obtina dreptatea. Intre timp, n-ar fi exclus ca imobilul din Intrarea Roma sa fie din nou vandut, altui cumparator de asa-zisa "buna credinta"! (Mircea POPESCU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.