Domnule Director General,
In urma articolului publicat de ziarul Ziua in data de 3 noiembrie, cu titlul "Filiera Concordia" va adresez urmatorul Drept la replica, ce contine precizari pe care le consider necesare pentru o informare corecta a ci
Domnule Director General,
In urma articolului publicat de ziarul Ziua in data de 3 noiembrie, cu titlul "Filiera Concordia" va adresez urmatorul Drept la replica, ce contine precizari pe care le consider necesare pentru o informare corecta a cititorilor dvs. Am ajuns pentru scurt timp in Consiliul de Administratie al firmei Concordia in vara anului 2001, adica la multa vreme dupa procesul de privatizare al acestei firme si implicit dupa momentul in care Primaria Capitalei si Primarul General de atunci, Traian Basescu, in baza unor norme legale au procedat la vanzarea catre Concordia a unor spatii comerciale pe care aceasta le avea deja in chirie. De asemenea, precizez cu toata raspunderea ca nu am avut nici o tangenta cu demersurile respective, iar la acea data nu il cunosteam personal pe Traian Basescu si cu atat mai putin nu puteam sa "intervin" in vreun fel in favoarea Concordiei, despre care repet, in anii 1999-2000 nu cunosteam nimic. Asa cum am spus in nenumarate randuri, pe Traian Basescu l-am cunoscut abia in anul 2001, in urma procesului de fuziune intre Partidul National Roman si Partidul Democrat.
Intre mine si dl Liviu Tudor au existat de-a lungul anilor diferite forme de colaborare in domeniul afacerilor, extrem de legale si bine definite, fara conotatii de natura fructificarii unor relatii politice sau relatii in zona unor structuri administrative ale statului. Acest subiect al "filierei Concordia" in care s-a incercat prin folosirea numelui meu o implicare dubioasa a lui Traian Basescu, a mai fost folosit in presa scrisa, fiind un joc cu tenta politica, fara sa se faca in fapt o documentare reala care ar fi demonstrat cele afirmate de mine mai sus. Este regretabil ca si in prezent, ziarul dvs prin cei care au redactat articolul, nu a procedat deontologic in sensul verificarii veridicitatii informatiilor obtinute, inclusiv prin contactarea mea personala, sens in care as fi putut sa contribui cu date in vederea redactarii unui articol obiectiv.
Cu stima, Dorin IACOB
P.S. Am observat - m-am si obisnuit intrucatva - ca exista in presa o apetenta deosebita pentru introducerea numelui meu in diverse subiecte, pentru a da greutate unor afirmatii fara fond sau pentru a se "demonstra" existenta unor filiere dubioase care leaga lumea politica, economica, a serviciilor de informatii sau a unor personalitati care de cele mai multe ori nu au nici o legatura unul cu altul. Imi pare rau sa o spun, dar nu este o forma de informare a publicului ci mai degraba o forma de dezinformare si manipulare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.