Ca urmare a evenimentelor petrecute la Cluj, in urma carora sase ziaristi din presa locala au fost anchetati si arestati, CRP transmite urmatorul comunicat: ""Clubul Roman de Presa considera ca perchezitiile, audierile si retinerile efectuate de aut
Ca urmare a evenimentelor petrecute la Cluj, in urma carora sase ziaristi din presa locala au fost anchetati si arestati, CRP transmite urmatorul comunicat: ""Clubul Roman de Presa considera ca perchezitiile, audierile si retinerile efectuate de autoritatile clujene la redactiile ziarelor Buna ziua, Ardeal! si Gazeta de Cluj nu constituie un atac la libertatea presei.

Ziaristii implicati trebuie sa raspunda multiplelor acuzatii de santaj, potrivit legii. Totodata, CRP atrage atentia asupra discreditarii profesiei de gazetar pe care conducerea trustului Gazeta a infaptuit-o prin angajarea pe post de jurnalisti a unor fosti politisti si procurori implicati in scandaluri de coruptie, sexuale si de abuz in serviciu"".
Consiliul de Onoare al Clubului de Presa


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.